Consilierii judeţeni giurgiuveni au mai aprobat, miercuri, 7 septembrie, în cadrul şedinţei ordinare, un proiect ce prevedere anularea unui articol al unei Hotărâri luate în iulie, anul acesta.

În fapt, este vorba despre articolul 2 al Hotărârii respective, ce prevede rezilierea contractului cu firma care efectuează lucrări pe Drumul Judeţean 411- investiţii realizate cu fonduri europene.

De ce le-a fost solicitată amânarea rezilierii a explicat secretarul judeţului, Florian Dinu.

“Prin Hotărârea din 22 iulie 2016, aţi decis rezilierea contractelor pentru cele trei drumuri judeţene aflate sub proiecte cu fonduri europene, 603, 504 şi 411. Pentru 603 şi 504, cu sprijinul avocaţilor, am reuşit rezilierea. La cel de-al treilea, am dat o notificare constructorului, valabilă 15 zile. În această perioadă, firma a continuat să facă lucrări pe DJ 411, investiţii ce trebuie decontate”, a zis Dinu, precizând, astfel, că se impune o atare reziliere, pentru a nu comite vreo ilegalitate. “Hotărârea de reziliere rămâne validă, dumneavoastră doar o suspendaţi pentru 30 de zile”, a precizat secretarul Dinu.

La rândul său, preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, a menţionat că încă se lucrează pe DJ 411.

“Încet, dar se lucrează. Am avut o serie de întâlniri cu constructorul şi am convenit că se obligă să finalizeze investiţia la termen. Vreau să vă anunţ că şi pentru 603 şi 504 au fost notificaţi constructorii, dar pe aceste două drumuri nu s-a mai lucrat nimic.

La DJ 603 este, însă, o asociere între două firme iar reprezentanţii uneia dintre acestea mi-au transmis că, săptămâna viitoare, vor veni cu o propunere concretă”, a anunţat Mina, precizând că cei de la societatea respectivă ar dori să continue lucrările. Dacă acest lucru se poate rezolva, evident că un proiect de hotărâre similar cu cel de azi va fi supus consilierilor judeţeni pentru aprobare.

Aleşii judeţului au fost toţi de acord cu propunerea de amânare a rezilierii contractului în cazul DJ 411.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.