Aşa cum este cunoscut, în cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Giurgiu, a fost aprobat un proiect ce prevede ca beneficiarii de hrană de la Cantina de Ajutor Social să presteze muncă în folosul comunităţii, în schimbul acestui serviciu. Desigur, este vorba numai despre aceia apţi de muncă.

Subiectul continuă să stârnească discuţii contradictorii, de aceea primarul Nicolae Barbu a ieşit miercuri, 7 septembrie, în conferinţă de presă, cu unele precizări.

“Nu e obligaţia Primăriei să asigure cantină socială. Altfel se punea problema dacă era obligatoriu. Am cerut Direcţiei de Asistenţă Socială( a municipiului, n.r.) să ne ofere informaţii cu privire la numărul familiilor aflate sub limita sărăciei. Cifra nu este nici bună, dar nici pesimistă. Sunt 3.000 de familii, deci 7-8.000 de persoane. Aici intră cei 800 de beneficiari de ajutor social, persoanele cu handicap, cele fără venit sau cu pensie sub 450 de lei”, a zis Barbu. El a vrut, astfel, să sublinieze faptul că şi oferirea meselor gratuite pentru 250 de giurgiuveni “nu rezolvă problema socială” per ansamblu.

El a precizat că Primăria va trimite o adresă Protecţiei Copilului pentru a avea în vedere cazurile cu părinţii apţi de muncă, dar care nu doresc să-şi câştige hrana în acest mod, şi ai căror copii, într-adevăr, nu au vreo vină.

“Mie mi se pare corectă această regulă. Dacă adultul poate munci, să ofere ceva comunităţii care-I asigură hrana! Primăria cheltuieşte cu mâncarea lor 17 miliarde de lei anual, 14 miliarde şi jumătate doar pe alimente. I-am cam învăţat să vină acolo, să ceară!”, a mai spus Barbu.

El a criticat atitudinea unor politicieni pe care, spune Barbu, “i-a interesat această categorie socială doar în campanie, i-au transformat(pe beneficiarii de ajutor social, n.r.) în masă de vot şi atât. N-am mai văzut pe nimeni să meargă acum la ei să le dea găini, purcei, obiecte de mobilier”.

Barbu a reamintit faptul că regula privind munca în folosul comunităţii nu se aplică pentru cei care nu sunt apţi de muncă şi nici pentru pensionari.

„Dar cei în putere să meargă la ţară ca să-i vadă pe bătrâni, pe bunici cum se chinuiesc, merg la câmp, muncesc, ca să aibă şi ei şi copii ce să pună pe masă.

Eu cred că-i putem ajuta şi altfel, nu să punem o tarabă cu bani în faţa Primăriei”, a mai zis primarul Barbu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.