Răzvan Cuc a transmis presei, joi, 1 septembrie, o declaraţie prin care îi răspunde astfel lui Ştefan la toate afirmaţiile făcute cu o zi în urmă, la o conferinţă de presă.

Redăm şi noi integral răspunsul administratorului public al judeţului, Răzvan Cuc:

„Ieri, 31 august, a.c. prezent la o conferinţă de presă, preşedintele PNL Giurgiu, Gheorghe Ştefan, profitând de pauza dintre două călătorii prin lume, a găsit puţin răgaz să se implice şi în viaţa comunităţii giurgiuvene, mai precis să ne spună că dânsul este împotriva preluării Zonei Libere şi a societăţii Apa Service de către Consiliul judeţean.

Referitor la aceste declaraţii aş vrea să fac unele precizări:

Simplul fapt că dânsul declară că nu este de acord fără a aduce şi argumente, nu este de natură a ne convinge că ştie despre ce e vorba cu adevărat în această intenţie de preluare a celor două societăţi, lucru care se putea rezolva uşor dacă discuta cu propriii consilieri judeţeni care, înţelegând interesul giurgiuvenilor şi după ce au studiat înainte toată documentaţia,  au votat în unanimitate pentru preluarea Zonei. Aşa poate ar fi înţeles că este uşor să vorbeşti când nu ai nicio responsabilitate, când nu esti ales de nimeni într-o funcţie, nici măcar în propriul partid, ci doar numit.

Declaraţiile sale la adresa managementului Zonei Libere arată încă o dată că încurcă lucrurile sau, mai rău, face doar jocuri politice în interesul anumitor persoane, persoane dispuse să se alieze cu oricine pentru a-şi atinge scopurile.

Trebuie să-i precizez domnului Ştefan că managementul Zonei Libere este numit de către Consiliul Local (format din oameni aleşi de electorat, domnule preşedinte Ştefan) şi totodată evaluează şi activitatea acestuia. Ori eu, la sfârşitul fiecărui an, am prezentat în faţa consilierilor, situaţiile financiare din care a rezultat faptul că în perioada mandatului meu, Zona Liberă a avut un profit record de 298%, lucru care mi-a permis să fac anumite investiţii. Nu le voi prezenta acum, deşi poate ar avea nevoie fiindcă dânsul, tot  ce a înţeles din „subiectul”  Zona Liberă a fost că acolo sunt câini mulţi. Dar trebuie să spun că toate aceste investiţii au fost făcute din posibilităţile financiare pe care le-am avut la Zonă deoarece, pe perioada mandatului meu, nu s-a făcut nicio infuzie de capital pentru a veni în sprijinul dezvoltării acestei societăţi. E un subiect pe care sunt dispus să-l discut oricând cu domnia sa.

Tocmai de aceea cred că domnul Ştefan este doar purtător de vorbe al altcuiva şi  de aceea nu aduce şi argumente. Constat cu îngrijorare că tot mai des se pronunţă, de diferite persoane politice  cuvântul „eu”: „ Eu nu sunt de acord”, „eu nu vreau” „eu nu aprob”. Trebuie să se înţeleagă că nu există „eu” în interesul comunităţii. Oamenii aleg o echipă, un program, un proiect, nu aleg o persoană.

Domnul Preşedinte al PNL face, de asemenea, o confuzie gravă între noţiuni,  pentru că noi am vorbit de parc industrial, nu de zonă industrială aşa cum spune dânsul şi vreau să cred că totuşi a glumit când a spus că cine vrea zonă liberă sa-şi facă şi nu crede cu adevărat că este posibil aşa ceva.

În ceea ce priveşte societatea Apa Service, eu cred că domnul Ştefan nu face decât să apere nişte posturi ocupate de oamenii săi din partid şi spun asta pentru că, dacă l-ar interesa binele judeţului, era nevoie doar să discute cu primarii şi aceştia ar fi putut să-l lămurească. Judeţul nu e numai oraşul ci şi alte 53 de localităţi ai căror locuitori au şi ei dreptul să trăiască în condiţii civilizate. Sau dacă nu, să le spună asta domnul Ştefan şi PNL când vor merge în campanie.

În rest, îi doresc drum bun spre China şi sper ca stagiul pe care am înţeles că-l va face  la „Partidul Comunist Chinez” să-l ajute să-şi limpezească gândurile”.

Admistrator public

Răzvan Cuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.