Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu, medicul Elena Dinu, a făcut această declaraţie, marţi, 30 august, în conferinţă de presă, şi a precizat că în acest sens, în primul rând, sunt gândite soluţii pentru decontarea transportului cadrelor medicale care fac naveta.

Elena Dinu a anunţat că pe ştatele SJU sunt 159 de posturi de medici, dar că sunt ocupate doar 113.DSC_0032

“80 de medici lucrează, în timp ce 33 sunt rezidenţi. Avem, astfel, 46 de locuri vacante. Unele au fost scoase la concurs de nenumărate ori, dar unii dintre rezidenţi, din diferite motive, au decis fie să plece în străinătate, fie să activeze în spitale din Capitală. Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu(Marian Mina) ne-am gândit la o măsură destinată navetiştilor, aceea de a le deconta transportul”, a subliniat Elena Dinu.

Tot ea a spus şi că, dacă pentru unele cadre medicale, care au dorit, au fost găsite şi locuinţe, cu sprijinul municipalităţii, alţi medici locuiesc în Capitală.

“Mulţi dintre ei vor să rămână în Bucureşti, dar fac naveta şi unii ne-au solicitat decontarea transportului. Am încercat şi în mandatele trecute( la conducerea CJ Giurgiu, n.r.) să obţinem o astfel de măsură, nu s-a reuşit, am speranţa că vom reuşi acum. Cred că a venit momentul să dăm şi noi, Giurgiu, un exemplu pozitiv în acest sens!”, a mai spus medicul Elena Dinu.

Întrebată la ce specialităţi suntem deficitari ca număr de medici, managerul SJU Giurgiu a spus că sunt mai multe, dar că, probabil, cel mai urgent ar trebui să avem un al doilea medic oncolog.

De asemenea, ea a specificat faptul că sunt probleme şi la Unitatea de Primiri Urgenţe. “La UPU este un deficit mai mare decât în restul Spitalului Judeţean. Aşteptăm o suplimentare de buget de la Ministerul Sănătăţii pentru a putea angaja personal”, a subliniat Dinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.