Femeile social-democrate din România, care participă zilele acestea la Şcoala de Vară a OFSD, au prezentat în cea de-a doua zi a lucrărilor mai multe măsuri pe care viitoarea guvernare va trebui să le aibă în vedere.

Acestea vizează în primul rând mama şi copilul, dar şi femeile pensionare şi şomere, cât şi pe toţi la un loc, dar care fac parte din categoriile defavorizate ori aflate în situaţii speciale.

Am aflat mai multe despre măsurile propuse de doamnele PSD chiar de la vicepreşedintele OFSD la nivel central, giurgiuveanca Aurelia Dobre, prezentă la eveniment şi pe care am contactat-o telefonic. Ea ne-a spus că sunt şapte puncte ale OFSD dezbătute vineri, pe larg.

În primul rând, femeile din PSD doresc ca toate analizele pe care trebuie să le facă femeile însărcinate să fie gratuite. De asemenea, doamnele din OFSD vor ca, pentru anumite categorii sociale de femei, ecografiile mamare să nu coste vreun ban.

La capitolul „locuri de muncă pentru femeile din mediul rural”, doamnele social-democrate cer, în primul rând, deblocarea unor linii de finanţare a unor proiecte europene cu privire la promovarea antreprenoriatului în cazul femeilor de la sat.1

Un alt punct propus viitoarei guvernări se referă la securitatea financiară a femeilor pensionare iar acest lucru ar putea fi realizat în primul rând prin cumulul pensiei cu salariul, astfel încât venitul să nu fie mai mic decât salariul minim din România.

O altă propunere a celor din OFSD, pe care colegii din PSD o văd ca şi măsură în viitoarea guvernare, este aceea a scăderii TVA la 5% pentru produsele destinate nou-născuţilor: de la cărucioare, pătuţuri şi până la tot ce poate conţine un „coş zilnic”.

Tot de la Aurelia Dobre am aflat şi că femeile social-democrate propun dotarea fiecărei şcoli din mediul rural cu computere pentru ca tinerii şi copiii cu părinţi plecaţi în străinătate să poată purta mai uşor discuţii online între ei.

Şi nu în ultimul rând, femeile din OFSD cer pedepsirea, aşa cum se cuvine, a agresorilor acuzaţi de violenţă domestică.

C. Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.