11 câini au fost antrenaţi, în ultima perioadă, la Centrul de Formare Echipe Canine şi Întreţinerea Dresajului din Giurgiu, situat în apropierea vămii noastre.

Această activitate se înscrie într-un amplu plan de măsuri de eficientizare a structurilor vamale, iar vineri, 26 august, a avut loc o demonstraţie a tot ceea ce au învăţat patrupedele de la dresorii Centrului din Giurgiu.

„În această săptămână, am derulat un program intensiv de pregătire în vederea derulării unor viitoare operaţiuni pentru stoparea contrabandei cu ţigări, la frontierele cu Ucraina şi Republica Moldova”, a declarat, înainte de debutul demonstraţiilor, reprezentatul Centrului de Formare Echipe Canine, Alexandru Ioniţă.

Tot el le-a explicat celor prezenţi ce a presupus fiecare exerciţiu prezentat: depistarea ţigărilor ascunse în diverse dispozitive, a drogurilor, de asemenea ascunse fie în maşini, fie în bagaje şi aşa mai departe.

“Autoritatea vamală trece printr-un amplu proces de reorganizare în vederea eficientizării acesteia şi a transformării Autorităţii în pilon de stabilitate în cooperarea transfrontalieră- vamală în regiune.

În acest sens, au fost organizate întâlniri cu şefii vămilor din Ucraina şi Moldova, urmând discuţii cu cei din Serbia, Ungaria şi Bulgaria. Cu Republica Moldova şi Ucraina am avut o întâlnire în care am şi stabilit priorităţile pentru următoarea perioadă.

Una dintre acestea este combaterea traficului illicit cu ţigarete iar acest exerciţiu face parte din amplul program de măsuri”, a declarat presei, directorul Direcţiei Generale a Vămilor, Dorel Fronea.

La activitatea de vineri, a fost prezent şi preşedintele ANAF, Dragoş Doroş.

“Aţi văzut aici nişte oameni foarte dedicaţi şi care îşi fac treaba cu mai mult suflet decât resurse. Asta trebuie să ne împingă pe noi să le asigurăm ceea ce au nevoie pentru că rezultatele lor sunt foarte importante”, a precizat Doroş.

C. Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.