Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au confiscat peste 200 de grame de bijuterii din metal galben şi alb (presupus a fi aur şi argint), pe care doi români intenţionau să le introducă în ţară fără a deţine documente legale.

S-a întâmplat noaptea trecută, în jurul orei 3.00, când polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalitățile de frontieră asupra pasagerilor unui autocar ce efectua curse pe ruta Istanbul – Bucureşti.

„Cu această ocazie, în urma controlului fizic efectuat asupra cetăţeanului român Luminiţa S., în vârstă de 45 de ani, domiciliată pe raza judeţului Giurgiu, au descoperit cantitatea de 60 de grame bijuterii din metal galben, presupus a fi aur”, este precizat într-un comunicat de presă.bijuterii (1)

Conform aceleiaşi surse, tot pe 18 august, dar în jurul orei 06.00, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul român Florin S., în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza judeţului Ilfov, care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România.

Cu ocazia efectuării controlului specific asupra şoferului a fost depistată cantitatea de 175 de grame de bijuterii din metal alb, presupus a fi argint. În ambele cazuri, persoanele au declarat că au achiziţionat bijuteriile dintr-un bazar din Istanbul-Turcia cu intenţia de a le comercializa pe raza localităţilor de domiciliu.bijuterii (2)

Având în vedere că persoanele în cauză nu deţin documente de provenienţă şi nu erau autorizate să desfăşoare operaţiuni cu metale preţioase, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au procedat la ridicarea bijuteriilor în vederea expertizării, în funcţie de rezultatul acesteia, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun„, se mai arată în comunicatul celor de la Poliţia de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.