Pompierii giurgiuveni au intervenit, în perioada 5-8 august, la 81 de situaţii de urgenţă din care aproape 50 au fost incendii de vegetaţie uscată şi mirişte.

Alte 25 de misiuni au fost ale SMURD, dar angajaţii ISU Giurgiu au intervenit şi pentru salvarea unui animal căzut într-o fântână, cât şi la două accidente rutiere.

„În data de 05.06.2016 ora 07:43, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Ghimpați, pentru salvarea unui ied căzut în fântână. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Gărzii de intervenție Mihăilești. S-a intervenit pentru salvarea ieduțului din fântână folosindu-se o cordiță de salvare.

În data de 05.08.2016 ora 13:22, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Giurgiu, la un accident rutier. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare, aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. S-a intervenit pentru descarcerarea unei victime care a fost predată ulterior echipajului SAJ Giurgiu.

În data de 06.08.2016 ora 10:45, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Uzunu, pentru asanarea unui element de muniție. La locul solicitării s-a deplasat echipa pirotehnică a U.S.I.S.U. Ciolpani care a ridicat, transportat și depozitat în condiții de siguranță un proiectil calibru 122 mm.

În data de 08.08.2016 ora 05:03, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Giurgiu, șos. București, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă, aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii s-a constatat că incendiul se manifesta la un aparat de aer condiționat. S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în faza în care a fost găsit. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc.

IMPORTANT

Amintim cetățenilor că în perioadele de caniculă și secetă prelungită arderea miriștilor, vegetației uscate și a resturilor vegetale este INTERZISĂ.

Nerespectarea acestor prevederi legale, atrage sancţiuni contravenţionale asupra persoanelor găsite vinovate”

ISU Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.