Aşa cum vă prezentam într-un articol precedent, unul dintre cele mai fierbinţi subiecte dezbătute la întâlnirea primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ din regiunea Sud-Muntenia, joi, 4 august, a fost acela al controalelor „abuzive”.

Preşedintele AMR, Robert Negoiţă, trăgea un semnal de alarmă şi spunea că sunt 30 de instituţii care controlează o primărie. De asemenea, el menţiona că dacă autorităţile publice locale plătesc, dacă greşesc, însă cei care controlează „abuziv”- şi este demonstrat în instanţă acest lucru-… nu plătesc.

„Să luăm ca exemplu Curtea de Conturi. La Giurgiu zice ceva, la Călăraşi altceva, la Alexandria cu totul şi cu totul altceva! Nu au o coerenţă, legile de bat cap în cap. Nu avem niciun exemplu de bună-practică şi nu e nimeni care să ne spună care-i varianta corectă. Cea de la Giurgiu sau cea de la Călăraşi? Au fost demonstrate în instanţă procese verbale abuzive ale Curţii de Conturi, dar nu plăteşte nimeni pentru asta. Au salarii de 4 ori de 5 ori mai mari decât noi… Dacă suntem într-o ţară democratică, de ce nu este toată lumea tratată la fel?”, a spus, ieri, la Giurgiu, Robert Negoiţă.DSC00084

Pe acelaşi subiect a intervenit şi primarul de Giurgiu, noul preşedinte al AMR Sud-Muntenia, Nicolae Barbu.DSC00094

„Deşi legea prevede clar acest lucru, de vreo 5 ani, nu se mai acordă descărcare de gestiune. Adică, după ce a controlat un inspector, acolo să se încheie treaba. Da, din păcate, există la nivelul întregii ţări, cazuri identice, dar sacţionate complet diferit de Curtea de Conturi(…). Trebuie să aibă şi ei răspundere în actele lor!”, a afirmat Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.