„Cea de-a treia ediție a Taberei Internaţionale de salvare din apă și prim-ajutor organizată de Filiala de Cruce Roșie Giurgiu, cu sprijinul Societății Naționale de Cruce Roșie Română, al Primăriei Municipiului Giurgiu, al IJJ, ISU, ITPF si al Crucii Rosii Bulgaria s-a încheiat astazi, marți, 2 august.

Anul acesta, tabara s-a desfasurat în perioada 25 iulie- 2 august, cuprinzând în program trei zile de activitate la Dunare, urmate de pregătire și ateliere la piscina din complexul Riviera, la care au luat parte 45 de participanți din 12 județe.

Editia a treia a inclus cursuri de salvare din apă curgatoare și din piscina, montaj/ conducere barca de salvare, tehnici de comunicare la distanță(fără aparatură), exerciții de semnalizare, radiocomunicare, scoaterea victimei din apă cu frânghie/vâslă/vestă/, tehnici de realizare a nodurilor, cursuri de înot pasiv/ activ, ateliere de prim-ajutor, cursuri de inițiere scafandri, atelier de supraviețurie și nu în ultimul rând o aplicație tactică surpriză prin care s-a dorit testarea cunoștințelor acumulate.

Și în acest an, organizatorii le-au pregatit participanților câteva surprize și activitați de recreere: au mers împreună să susțină echipa Astrei Giurgiu, în meciul cu FC Copenhaga, au fost primiti la Primărie de către primarul Nicolae Barbu și au participat la ceremonii de deschidere și de închidere ale taberei deosebite, cu invitați speciali și filme de prezentare. Ca la fiecare ediție și cursanții din 2016 au primit certificate de absolvire, iar partenerii, organizatorii și voluntarii implicați au fost răsplătiți cu diplome de participare/ merit/recunoștintă.

Pe această cale adresăm mulțumiri tuturor partenerilor acestui eveniment, participanților și autorităților publice și anunțăm că staff-ul Crucii Roșii pregătește deja cea de-a patra ediție a taberei.

Departamentul de Comunicare al Filialei de Cruce Rosie Giurgiu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.