Reprezentanţii instituţiei transmit, prin intermediul paginii de Facebook, că, pe lângă cele trei proiecte de punere în valoare a Cetății Giurgiu, Parcului Alei și Podului Bizetz, se lucrează la un al patrulea proiect. Pentru acesta, este întocmită documentația tehnică în vederea depunerii pe Programul Operațional Regional, Axa 5.1- Patromoniu Cultural.

„Este vorba despre restaurarea, protecția și punerea în valoare a cladirii Centrului Cultural Ion Vinea, monument istoric înscris în Lista Monumentelor Istorice. Proiectul urmărește introducerea în circuitul turistic a acestei clădiri prin efectuarea unor lucrari specifice care sa ducă la salvarea monumentului de la degradare. Acesta va fi restaurat, oferind astfel un spațiu adecvat celor care desfășoară activități culturale de înalt nivel, prin modernizarea tututor spațiilor din interior – sală de festivități, sali de repetiții, săli de curs, holurile- spații de expoziție și de găzduire a unor activități culturale, crescând astfel numărul celor care vizitează și văd acest obiectiv turistic”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Giurgiu.

Conform sursei citate, clădirea Centrului Cultural a beneficiat în ultimii ani de investiții la exterior, suportate din bugetul local, atât la capitolul rezistență, prin executarea unei centuri din beton la nivelul soclului, refacerea zidariei și a sistemului de captare a apei pluvial, cât și la cel arhitectural.

Au fost refacute profilele fațadei, tencuiala, specialiștii respectând în totalitate valoarea arhitecturală, inclusiv culoarea cladirii ce datează din 1869.
Sursa foto: Primaria Giurgiu, internet (imagini sugestive)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.