Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Giurgiu transmit că situaţia arderilor necontrolate a devenit alarmantă, în ultimele zile, la nivelul judeţului nostru.

Din acest motiv, la finalul săptămânii trecute, la sediul I.S.U. Giurgiu, a fost desfăşurată o întâlnire între pompieri şi reprezentanții A.P.I.A..

Obiectivul a fost găsirea unei soluții comune pentru tragerea la răspundere a celor care provoacă intenționat incendii de vegetație uscată cu scopul de
distrugere a resturilor vegetale rămase pe câmp în urma recoltării.

„Între cele două instituții există un protocol de colaborare. În baza acestuia,  I.S.U. Giurgiu transmite reprezentanților A.P.I.A. coordonatele parcelelor de teren care au fost incendiate în vederea stabilirii sancțiunii în control administrativ în funcție de amploarea neconformității.
Amintim cetățenilor că în perioadele de caniculă și secetă prelungită arderea miriștilor, vegetației uscate și a resturilor vegetale este INTERZISĂ!

Având în vedere emiterea atenționării de către A.N.M. a CODULUI PORTOCALIU de caniculă, în această perioadă echipe mixte formate din reprezentanți ai I.S.U. Giurgiu și A.P.I.A. vor patrula în județ în vederea identificării și sancționării persoanelor care incendiază în mod intenționat vegetația uscată/miriștile”, se arată într-un comunicat al celor de la ISU Giurgiu.

De menţionat este că, doar weekendul trecut, pompierii au intervenit la aproape 40 de incendii de vegetaţie uscată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.