Dacă nu s-ar fi explicat până acum care e treaba cu ADI-urile, care cu ce se ocupă, mai înțelegeam să se agite atâta unii aleși locali. Dar, de câțiva ani, discutăm doar de ADI-uri. Și cam cum ar fi ca, în plină ședință, tu, consilier liberal (acum câtva timp, mai precis în campanie, erați cu toții „maeștri” ai ADI-urilor, de ziceai că voi le-ați inventat!!!) să te ridici și să soliciți explicații pentru o chestie pe care, culmea, tot tu ai votat-o în mandatul trecut!!

Ședință ordinară de consiliu…Se părea că va fi una relativ liniștită…Dar niciodată socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg. Așa că, puși pe făcut opoziție doar de dragul opoziției, fără niște motive concrete, peneliștii au sărit la aproape fiecare punct de pe ordinea de zi. Fără să realizeze cât de penibili sunt…Iar cireașa de pe tort a fost intervenția uneia dintre consiliere de la care, sincer, aș fi avut pretenții, având în vedere „backgroundul” său în calitatea de ales local: Mirela Ciulacu.

O fi stat, o fi analizat, o fi socotit…și i-a dat cu virgulă chestia cu niște ADI-uri. Nu de-alea mari, ci unele mai micuțe, cu scopul rezolvării unor probleme mai „locale”, cum ar fi măturatul stradal.

Pentru asta, mandatul trecut s-a creat un ADI împreună cu comuna Malu. S-a votat atunci, fără probleme. Numai că legea, mai nou, a impus minim trei UAT-uri (localități) care să pună bazele unei asemenea asocieri. Drept pentru care, prin proiect de hotărâre, s-a considerat necesară atragerea comunei Slobozia în asociație.

„Să nu ne trezim cu penalizări, cu sume de plată mari…”, se arăta îngrijorată Mirela Ciulacu; mai mult, tot ea a venit cu o serie de extrase din regulament…numai că a încurcat ADI-urile: regulamentul cu pricina era cel al „Management eficient pentru un județ curat”, care n-are nici în clin, nici în mânecă, cu propunerea primarului Barbu.

„Nu există nicio legătură între cele două asociații. Din punctul de vedere al proiectului de azi,situația se prezintă astfel: noi mai avem contract până în luna septembrie cu Financiar Urban pentru măturatul stradal, după care…dacă nu înființăm acest ADI, ne vedem puși în situația de a încredința acest serviciu prin licitație. În schimb, prin crearea ADI-ului, nu mai avem această problemă și putem încredința direct uneia dintre societățile din subordinea Consiliului Local, în speță către SC GSL SA.”, a precizat primarul Nicolae Barbu.

Și, ca și cum penibilul nu ar fi fost suficient, apare o a doua afirmație a Mirelei Ciulacu: „Dar nu putem să băgăm și măturatul stradal la ADI-ul cel mare??”…Domnilor consilieri liberali, dacă tăceați, filozofi rămâneați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.