După conferinţa de presă de ieri şi dezvăluirile aferente făcute de către cei din noua echipă de conducere a Consiliului Judeţean Giurgiu, este imposibil să nu rămâi cu întrebarea: ce-au făcut, frate, cei dinainte, atâta amar de vreme? Ce-au făcut bun, ce-au căutat acolo?

Că, iată, după drumuri praf, proiecte nepotrivite la Spital şi Teatru, nici măcar la structuri precum Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară(ADI) nu s-a mişcat ceva.

Potrivit consilierului personal al preşedintelui CJ, Răzvan Cuc, abia de acum încolo, în colaborare cu primarii, desigur, se vor pune pe picioare aceste structuri lăsate şi acestea de izbelişte, în ultimii 4 ani.DSC_0037

„În ceea ce priveşte ADI-ul pentru gunoi, s-a ajuns la finalizarea procesului în instanţă. Ştiţi că s-a ajuns aici, după ce a fost declarată, în 2012, câştigătoare a licitaţiei pentru depozitul ecologic firma de pe locul IV, Iridex, adică. Firma de pe locul I, EcoSud, a câştigat procesul, dar, în aceşti ani, amplasamentul a suferit deteriorări. Astfel că, noi trebuie acum să facem o expertiză şi să asigurăm costurile de remediere(…). Pot fi îndreptăţit să cred că au fost interese în 2012, dacă Instanţa a decis să dea câştig de cauză altei firme?”, a spus Cuc.

Din fericire, a declarat el, în acest caz, al proiectului european privind depozitul ecologic de la Frăteşti, nu mai există riscul să dăm milioane de euro bune înapoi Uniunii Europene.

„La ADI-ul de apă-canal sunt prinse într-un masterplan nişte proiecte fără logică sau consultare cu primarii, există suprapuneri cu lucrări finanţate din alte surse, n-a făcut nimeni vreo evaluare. La fel şi la ADI-ul pentru iluminat public. Nu-mi dau seama dacă este vorba despre delăsare sau reaintenţie. Oricum, a fost un management foarte prost la toate! Nu s-a făcut nimic!”, a subliniat Răzvan Cuc, cu precizarea că, mai mult decât atât, din cauza unor ambiţii politice chiar au fost pierdute de către judeţul nostru peste 15 milioane de euro- proiecte pentru apă-canal.

În şedinţa extraordinară de vineri, 22 iulie, pe ordinea de zi sunt şi proiecte vizând desemnarea reprezentantului judeţului Giurgiu în toate cele trei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.