Spitalul Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu rămâne o prioritate pentru cei din noua echipă de conducere a Consiliului Judeţean Giurgiu. De asemenea, foarte importante sunt şi celelalte instituţii aflate în subordine, precum Teatrul „Tudor Vianu”. Pentru ambele clădiri există în derulare proiecte cu fonduri de la bugetul judeţului. Bani mulţi, proiecte mai mult decât „incomplete”, au descoperit cei care au preluat frâiele acestui judeţ.

„Situaţia Spitalului Judeţean este una jalnică. În 2010 a fost făcut un proiect de reabilitare. În opinia mea, a fost un proiect foarte prost. A fost demarată licitaţia, s-a atribuit lucrarea şi, mai apoi, în 2012, s-a sistat tot. Au fost cheltuiţi bani anapoda! În anii următori, a fost elaborat un alt proiect. În opinia mea, şi mai prost. Muncitorii lucrează bine, dar nu sunt prinse multe investiţii în acest al doilea proiect”, a declarat joi, 20 iulie, în conferinţă de presă, preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.DSC_0014

El a spus că acest al doilea proiect implementat de către fosta conducere a Consiliului Judeţean are inacceptabil de multe lipsuri. Adică, de exemplu, un salon e prins la modernizare, alte două nu, nici sala de operaţii din clădirea veche nu este prinsă la reparaţii sau dacă o toaletă e funcţională, alta nu este.

„La 75% din acoperiş s-a schimbat doar tabla, nici nu s-a umblat la structură, la pod, aceleaşi din… 1960. 25% din acoperiş nici n-a fost schimbat şi stă să cadă. După două proiecte, la Spitalul Judeţean nu există apă caldă, instalaţia electrică este parţial nefuncţională, n-au nici împământare, instalaţia de oxigen nu a fost prinsă în proiect, nici scările, uşile, sala de şedinţe şi multe altele. Nu mai vorbesc de dotări. E dezastru! Mai sunt cele 40 de coşuri de fum, cu o înălţime de 3 metri, ce trebuie demolate, altfel riscă să pice în orice moment. De ce au încheiat predecesorii mei două mari contracte în aceste condiţii?”, a mai spus Mina.

La Teatru, aceleaşi probleme

Şi în acest caz au fost alocaţi bani foarte mulţi(circa un milion de euro) de la bugetul judeţului pentru un proiect făcut mai degrabă pentru o simplă clădire, nicidecum pentru o instituţie de cultură.

„La Teatru exista posibilitatea accesării unui proiect cu fonduri europene. De ce nu s-a vrut şi cei dinainte au preferat să cheltuiască bani de la bugetul judeţului? Avem aici aceeaşi problemă ca la Spital, sunt lucruri absolut necesare ce nu au fost prevăzute în contractul de execuţie precum sistemul de cortină, fundalul scenei, scări pentru proiectoare, lumini, decoruri, mixere, nici măcar tabloul electric nu va fi schimbat şi este acelaşi de când a fost înfiinţat Teatrul. Pentru exterior, din nou, nimic prevăzut”, a spus Marian Mina.

Preşedintele CJ Giurgiu a criticat şi faptul că, din motive cunoscute doar de predecesorii săi, s-a renunţat la un proiect propus de un arhitect giurgiuvean, Tiberiu Florescu, dar şi la un alt proiect ce viza modernizarea sălii mici a Teatrului.DSC_0023

„Am discutat cu directorii de la Spital şi de la Teatru şi o să trimit o echipă la ambele instituţii pentru identificarea tuturor problemelor ce au rămas de rezolvat. Consider că, ulterior, trebuie întocmite noi proiecte, făcute noi achiziţii, poate în paralel cu cele existente, vom vedea ce se poate face!”, a concluzionat Marian Mina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.