Împrumuturi uriaşe pentru investiţii blocate, proiecte aberante pentru Spitalul Judeţean şi Teatrul „Tudor Vianu”, vistieria goală, proiecte europene în pericol, fonduri guvernamentale neaccesate. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile descoperite de către noua conducere a Consiliului Judeţean Giurgiu, la doar 2 săptămâni şi jumătate de la preluarea frâielor instituţiei.

Despre cele mai importante aspecte au vorbit miercuri, 20 iulie, în conferinţă de presă, preşedintele CJ, Marian Mina, vicepreşedintele Cristian Marciu şi consilierul lui Mina, Răzvan Cuc.

Marian Mina a precizat că sunt mai multe capitole unde au fost descoperite lucruri aproape uluitoare, le-a prezentat în detaliu şi acelaşi lucru îl vom face şi noi acum, dar şi în următoarele articole.DSC_0014

Astfel, unul dintre cele mai aiuritoare aspecte se referă la o sumă fabuloasă pe care fostele conduceri ale Consiliului Judeţean Giurgiu au împrumutat-o, în ultimii ani.

„Am găsit împrumuturi de 1.540 de miliarde de lei vechi. Evident că ratele plătite, dobânzile sunt foarte mari. Vorbim despre credite făcute la mai multe bănci, dar şi două la Trezorerie. La BCR sunt două împrumuturi, unul de 30 de milioane de lei pentru drumuri judeţene şi celălalt, de 10 milioane, doar pentru DJ 411 a cărui stare deplorabilă o cunoaştem cu toţii. De la Carpatica au fost luate 40 de milioane de lei pentru proiecte europene- unele blocate, dar şi pentru depozitul ecologic- total nefuncţional”, a menţionat şeful CJ Giurgiu.

Marian Mina a spus şi că, pentru 2016, în bugetul judeţului erau 69,3 milioane de lei iar acum, la jumătatea anului, mai sunt doar 9,8 milioane de lei.

„Suma acordată pentru ajutoarele financiare a fost uriaşă. Sunt 19 miliarde de lei vechi, anul acesta. Este foarte mult! În 2015, au fost acordate doar 5 miliarde. Mi-au atras atenţia, însă, cu precădere, ajutoarele date bisericilor. Vorbim despre 23 de miliarde de lei, doar în 2015, şi încă 7 anul acesta. Şi mai sunt solicitări… Eu cred că sunt bani mulţi, foarte mulţi ce puteau fi folosiţi la proiecte, la Spitalul Judeţean unde este un dezastru!”, a mai anunţat Marian Mina.

Va continua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.