Platforme plutitoare pe apă- astfel încât turiștii să poată admira de aproape frumusețea naturii-, cafenele și locuri de popas pe podul pietonal, perdele de apă pe laturile podului, pe care să poată fi proiectate imagini cinematografice, parcări și locuri de popas și relaxare pentru șoferii de tiruri din apropiere. Acestea sunt doar câteva dintre propunerile făcute de tinerii arhitecți pentru valorificarea turistică a zonei.

Vorbim despre studenţii arhitecţi ai Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti, dar şi cei de la Universidad de Alicante și Escola Tecnica Superior d’Arqitectura de Barcelona, care au participat săptămâna trecută la Şcoala de Vară desfăşurată la Tabăra Stejarul din Pădurea Bălănoaia.

Sâmbătă, 16 iulie, la festivitatea de încheiere a taberei, studenţii arhitecţi și-au prezentat pe rând ideile de valorificare turistică a Podului Bizetz și a împrejurimilor acestuia pornind de la elementele deja existente în zonă. În realizarea proiectelor, echipele au luat în calcul atât punctele forte și oportunitățile de dezvoltare ale zonei, cât și punctele slabe și posibilele riscuri.

„Prezentă la eveniment, Ianca Meca, directorul Direcției Dezvoltare din cadrul Primăriei, i-a felicitat pe studenți pentru munca depusă în timpul acestei activități și a menționat că municipalitatea va folosi unele dintre aceste idei în realizarea proiectului de modernizare a Podului Bizetz, aflat în etapa de pregătire a documentației tehnico-economice în vederea depunerii pentru finanțare prin fonduri UE nerambursabile (POR 2014-2020, Axa 5 Patrimoniul Cultural), așa cum a procedat și în cazul proiectului de amenajare a spațiului adiacent ruinelor cetății Mircea, care a fost depus pentru finanțare din fonduri UE”, se arată într-un comunicat de presă al celor de la Primăria Giurgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.