Peste 1000 de apartamente din municipiu vor fi incluse într-un program de anvelopare în urma deschiderii de către Ministerul Dezvoltării a unui nou apel de proiecte cu finanțare europeană privind sprijinirea eficienței energetice.

În prezent, 1011 apartamente au documentația tehnică în elaborare: zona București – Daciei – 1 Decembrie (299 apartamente), zona Tineretului + șoseaua Bucuresti (B1/1S) (254 apartamente), zona Policlinica (140 apartamente), zona centru (318 apartamente). Pentru alte 651 de apartamente din zona centru + Alexandriei (321 apartamente) și zona Tineretului (330 apartamente) urmează contractarea în vederea elaborării documentației tehnice, iar 241 de apartamente din zona Clopotari și șoseaua București se află pe lista de așteptare.

”Primăria a pus în aplicare ghidul pentru toți locuitorii, însă giurgiuvenii trebuie să înțeleagă faptul că noi nu le putem oferi forțat un lucru. Oamenii trebuie să-și manifeste dorința de a intra în acest program”, a subliniat în conferință de presă de ieri, primarul Nicolae Barbu.

Pentru apelul de proiecte de anul acesta, unitățile administrativ teritoriale pot acorda ajutoare de natură socială, conform ghidului solicitantului si criteriilor stabilite de unitatea administrativ-teritoriala.

Lista blocurilor cuprinse în program va putea fi consultată pe site-ul Primăriei Giurgiu, urmând a fi dată publicității și postată pe pagina de Facebook a municipalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.