S-a decis! Noul regulament de funcționare al Cantinei de ajutor social a fost elaborat și urmează să treacă de votul consilierilor locali. Conform acestui regulament, cei care vor dori, în continuare, să beneficieze de serviciile Cantinei – hrană – vor trebui să efectueze o normă de 40 de ore de muncă în folosul comunității, lunar, până la data de 23 ale lunii respective.

„Asiguram, lunar, hrana pentru 249 de beneficiari, ceea ce însemna cam un efort financiar de 14,5 miliarde de lei vechi anual. Norma de hrană, lunar, pentru o persoană, se ridică la valoarea de 360  de lei. Culmea știți care este?Că, în urma controalelor pe care le-am făcut, 80% dintre beneficiari au stare bună de sănătate, dar…sunt leneși! Spun asta pentru că, la întrebarea „Doriți să prestați activități, 40 de ore lunar, în folosul comunității, pentru a beneficia de serviciile Cantinei de ajutor social?”, doar șapte persoane au răspuns afirmativ!”, declara primarul Nicolae Barbu în prima conferință de presă din noul mandat.

Pe de altă parte, primarul Barbu mai spunea că beneficiază, la acest moment, de ajutor social, circa 800 de persoane, dintre care 760 vin cu tot felul de scutiri medicale.

„Se va termina și cu acest obicei. Îi vom controla fără să știe să vedem cât de „bolnavi” sunt! Nu mai sunt dispus să accept tot felul de tertipuri de acest gen!”, mai spunea primarul municipiului.

În această perioadă, Cantina de ajutor social se află într-o perioadă de ample reparații, dar și în reorganizare în ceea ce privește personalul.

www.giurgiu-acum.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.