Prima întâlnire a celor din conducerea noului Consiliu Judeţean Giurgiu şi cei de la Prefectura Ruse s-a desfăşurat vineri, 1 iulie, la Giurgiu, anunţă reprezentanţii CJ Giurgiu, printr-un comunicat de presă.
Astfel, din delegaţia bulgară venită la Consiliul Judeţean Giurgiu au făcut parte prefectul de Ruse Stefco Burdjiev şi cei doi subprefecţi Stanimir Stancev, respectiv Valentin Colev, PR
Desislava Pencheva şi directorul Asociaţiei Euroregiunea Daubius Giurgiu-Ruse, Lili Ganceva.

Au fost primiţi de către preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, de consilierul preşedintelui, Răzvan Cuc, dar şi de Mardale Nicu, – director executiv al Direcţiei Cooperare Interregională, Strategii şi Proiecte şi Miruna Eftimiu, director executiv adjunct al aceleiaşi Direcţii.

„Întâlnirea a debutat cu prezentarea unei felicitări oficiale din partea domnului prefect al districtului Ruse Stefko Burdgiev domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu Marian Mina, cu ocazia învestirii în funcţie. S-a subliniat importanţa continuării relaţiilor transfrontaliere prin atragerea de fonduri europene şi realizarea de investiţii comune”, este menţionat în comunicatul precizat.

Conform sursei citate, au fost reluate discuţii despre Asociaţia Danubius, dar şi despre GLAC Giurgiu-Ruse, cât şi despre toate proiectele depuse în comun de Giurgiu şi Ruse pe Interreg V, 2014-2020.

Legat de Asociaţia Euroregiunea Danubius, prefectul Districtului Ruse a reamintit că prin intermediul acesteia s-au încheiat numeroase înfrăţiri între comune din judeţul Giurgiu şi municipalităţi din districtul Ruse, colaborări între instituţii de cultură, educaţie, ONG-uri şi firme, aceasta reprezentând un model de bune practici la nivelul întregii regiuni transfrontaliere şi şi-a exprimat încrederea că şi noua conducere a Consiliului Judeţean Giurgiu va continua să susţină aceste iniţiative.

În ceea ce priveşte Comisia Mixtă pe Agricultură, preşedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Marian Mina, a transmis delegaţiei bulgare că doreşte o continuare a activităţii acesteia, funcţia de presedinte al GLAC urmând a fi preluata în cel mai scurt timp de către Răzvan Cuc, viitor administrator public al Judeţului Giurgiu.

De menţionat este şi că, „în cadrul Programului Interreg V-A Romania-Bulgaria 2014-2020, Consiliul Judeţean Giurgiu a pregătit si depus ca beneficiar lider sau beneficiar (partener) împreună cu partenerii săi din districtul Ruse 9 proiecte (infrastructură rutieră, turism, situaţii de urgenţă, eficienţă în administraţie) în valoare totală de aproximativ 55 milioane de euro, din care valoarea solicitată pentru bugetul român este de aproximativ 29 de milioane euro. Prefectul Districtului Ruse a prezentat o idee de proiect preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu: realizarea autostrăzii între Ruse şi Veliko Tarnovo, Bulgaria, care să înceapă în apropierea de fostul Combinat de Maşini Grele Ruse, la vest de amplasamentul fostei fabrici pentru utilaje grele Ruse. Pentru aceasta este necesar să fie construit un al doilea pod la Ruse-Giurgiu. Este necesară implicarea Consiliului Judeţean Giurgiu pentru sprijinirea acestei idei de către toate instituţiile româneşti de resort„, se arată în comunicatul celor de la CJ Giurgiu.

De asemenea, reprezentanţii instituţiei spun că se doreşte participarea celor două instituţii alături de autorităţile de la nivel central relevante pentru depunerea în comun a unui proiect strategic care îşi propune extinderea sistemului 112 implementat în România în Ruse, precum şi analiza cadrului de implementare a acestui proiect.

Delegaţia bulgară a primit asigurările preşedintelui Mina că judeţul Giurgiu va sprijini ambele idei de proiecte.

În final, s-a decis adoptarea unei poziţii comune a Judeţului Giurgiu şi Districtului Ruse, în calitate de membrii în cadrul Comitetului Comun de Selecţie al Programului Interreg V A în ceea ce priveşte susţinerea proiectelor comune depuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.