Răzbunare sau ignoranţă? Răutate sau doar nepricepere? Clar: politică, nu administraţie!

Consilierii locali ai PNL şi ALDE au dovedit, azi, la prima şedinţă ordinară de după constituirea noului Consiliu Municipal faptul că n-au învăţat ceva nici din lecţia dată de giurgiuveni la locale, dar cu atât mai puţin din experienţa mandatului trecut.

Dacă reprezentanţii ALDE, prin liderul lor, fostul viceprimar Alexandru Vladu, măcar au mai adresat câte o întrebare, au mai emis câte o opinie, liberalii(cu o nesemnificativă excepţie) au votat împotrivă sau s-au abţinut la importante proiecte de hotărâre FĂRĂ SĂ JUSTIFICE votul în vreun fel. Mai mult decât atât, reprezentaţii lor au dat aviz pozitiv în cadrul comisiilor de specialitate în cadrul cărora au fost dezbătute proiectele.

Să zicem că, din pricina lipsei unui consilier PSD, ceilalţi au reuşit să-şi arate „muşchii” drept Opoziţie. Numai că, printre efectele „încordării” ăstora se numără blocarea completă a activităţii serviciilor de Spaţii Verzi, Cimitire, imposibilitatea achitării salariilor către profesori sau imposibilitatea începerii curăţeniei generale în şcoli.

„De acum înainte, trebuie să vă gândiţi că proiectele au legătură între ele, că votul vostru poate fi unul unitar. Nu aţi votat bugetul, deci nu mai putem vira niciun ban către şcoli. Nu aţi votat nici susţinerea din bugetul local a unei diferenţe ce trebuie acoperite la taxa de colectare a gunoiului! Nici salarii către profesori nu vom putea acorda. Un buget este unitar. Oamenii trebuie să ştie cine este responsabil de toate acestea! Numai că n-o să las cetăţenii în această situaţie, că aşa vreţi dumneavoastră! Voi convoca o extraordinară cât mai repede şi, cu votul majorităţii PSD, vom reglementa toate aceste probleme!”, a declarat, la finalul şedinţei primarul Nicolae Barbu.

Singurul lucru pe care consilierii PNL l-au avut de adăugat, a fost acela zis de Mirela Ciulacu: „nu există text de lege care să-i permită primarului să analizeze votul consilierilor”. Extraordinar! Sincer, mai bine tăcea, întrucât această replică a sa poate fi interpretată lejer drep o nouă dovadă de sfidare a giurgiuvenilor, a tuturor celor cărora le-au cerut votul. Noi credem că oricine are voie să le analizeze votul, să-l întoarcă pe toate părţile, să critice şi să le ceară socoteală, că doar sunt plătiţi de noi! Nu sunteţi la un Consiliu Local privat, stimată doamnă, acolo!

„Doresc, în calitate de inspector şcolar general să le transmit tuturor cadrelor didactice că nu este vina Inspectoratului, dar nici a Executivului Primăriei, dacă nu îşi vor lua salariile! Domnilor consilieri, nu ştiţi ce aţi votat, îmi pare rău să o spun!”, a declarat, în plen, şi preşedintele de şedinţă, social-democratul Gigi Oprişan.

Sesizând, probabil, că era cazul ca cineva să vină cu o justificare, Alexandru Vladu(ALDE) a spus că, de fapt, printre toate lucrurile menţionate- salarii, igienizări etc.,- s-ar fi „ascuns” 4 miliarde de lei, într-un proiect, pentru grupuri sanitare la Stadionul „Marin Anastasovici”. Consilierul PSD Petronela Săndulescu i-a atras atenţia acestuia că, pentru a nu pune în pericol tot bugetul, Vladu ar fi putut lua cuvântul la punctul respectiv şi să ceară un amendament pe acest subiect. Chiar şi aşa, Barbu l-a contrazis pe fostul viceprimar, explicând că suma pentru grupurile sanitare- absolut necesare omologării stadionului în vederea Champions League- este de fapt de circa 2 miliarde de lei.

La finalul şedinţei, directorul Giurgiu Servicii Locale, George Pălălău, vizibil afectat de votul consilierilor PNL şi ALDE, le-a transmis, mergând personal la unii dintre aceştia, faptul că au blocat complet activitatea de la Spaţii Verzi şi de la Cimitire. „Habar nu aveţi ce aţi votat! Ştiţi ce înseamnă asta? Cum adică învăţaţi pe aprcurs? Oamenii au de suferit din pricina dumneavoastră! La comisii de ce aţi votat pentru?”, le-a strigat Pălălău.

Asaltaţi, unii dintre consilierii PNL au replicat că, de fapt, nu ar fi avut materialele din timp. La auzul acestei „veşti”, primarul Barbu, aflat la ieşire, a strigat, de asemenea, că este o minciună şi toţi consilierii că au avut la dispoziţie cel puţin o săptămână să studieze documentele.

Hai să zicem că, prin absurd, n-ar fi fost aşa, atunci: de ce nu aţi vorbit în plen? De ce aţi votat în comisii, dacă habar n-aveaţi ce conţin documentele?

Ruşinos şi penibil!

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.