Cele mai multe dintre acestea, respectiv 120, au fost pentru nerespectarea regulilor de circulaţie, în timp ce peste 70 au fost în cazul maşinilor care fac transport public de persoane.
Acţiunea de control în trafic a avut loc vineri, 24 iunie, anunţă oamenii legii prin intermediul unui comunicat de presă.

Conform documentului menţionat, între orele 06.00-10.00, polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Giurgiu au acționat pe principalele drumuri naționale și județene, precum și în orașele Bolintin Vale și Mihăilești, pentru verificarea legalității transportului rutier public de persoane, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora cauzate de încălcarea de către conducătorii de vehicule transport persoane a normelor privind circulația pe drumurile publice.

„Polițiștii rutieri au verificat cu ocazia activităților de control 130 de autovehicule destinate transportului rutier public de persoane și au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale, reținând 6 permise de conducere (cinci dintre acestea pentru consum de alcool) și 3 certificate de înmatriculare. Totodată au fost constatate și două infracțiuni, polițiștii întocmind două dosare penale pentru conducerea unor autovehicule pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Începând cu ora 16.00 polițiștii au desfășurat activități pe linia reducerii cauzelor generatoare de accidente rutiere, respectiv pe linia vitezei excesive, neacordării de prioritate, depășirilor neregulamentare și traversărilor neregulamentare ale pietonilor.
Au fost controlate peste 120 de autovehicule și aplicate 102 sancțiuni contravenționale, din care cele mai multe pentru viteză excesivă (77), 7 pentru depășiri neregulamentare, 7 pentru utilizarea telefonului mobil fără dispozitive mâini libere, 5 pentru neacordare de prioritate, etc., totodată fiind reținute 12 permise de înmatriculare ca măsură complementară”, se arată în document.

Conform sursei citate, acțiunea polițiștilor organizată vineri 24 iunie a.c. pe linia cauzelor generatoare de accidente rutiere s-a subscris planului de acțiune desfășurat la nivel național pe această linie în perioada 16-26.06.2016, ce a vizat în primul rând identificarea riscurilor și cauzelor generatoare de accidente în fiecare județ și a fost urmată de o serie de acțiuni punctuale de reducere a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.