Ziua Drapelului Naţional este celebrată anual, din 1998, de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

În 26 iunie 1848, Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe lângă țara noastră mai existând alte trei țări europene tradiționale cu steagul tripartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia.

Astfel, şi la Giurgiu, mai întâi a fost coborât drapelul de pe catargul din faţa Primăriei Giurgiu, sâmbătă seara.

În această dimineaţă, reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene s-au reunit în acelaşi loc. Mai întâi, au fost rostite alocuţiuni legat de această zi, apoi drapelul a fost înălţat pe catarg, după o scurtă rugăciune şi sărutul drapelului de către prefect, preşedintele Consiliului Judeţean şi primarul municipiului Giurgiu. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Foto: Andrei Sfetcu- Primăria Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.