Ceremonia de constituire a noului Consiliu Municipal Giurgiu, după alegerile din 5 iunie, a avut loc joi, 23 iunie. 

Aşa cum unii dintre jurnalişti preconizaseră, multe ori fulminante schimbări de la momentul înmânării certificatelor de validare de la BEJ nu au fost înregistrate. Adică, Alexandru Vladu de la ALDE a rămas consilier local iar Florian Nicolae a lăsat locul său altcuiva. Poate că nu surprinde nici măcar faptul că PSD a dat ambii viceprimari(Ion Dragomir şi Ionuţ Cioacă), aleşi cu un singur vot(secret) împotrivă.

La ceremonia de joi a venit chiar prefectul Zorinel Nicolae, dar au fost prezenţi şi lideri ai partidelor care au dat consilierii- Niculae Bădălău şi Marian Mina- PSD, Gheorghe Ştefan-PNL.

De asemenea, oaspeţi de seamă au fost şi reprezentanţii Primăriei şi Prefecturii Ruse, alături de directorul Euroregiunii Danubius, Lili Ganceva.

Mai întâi, au depus jurământul consilierii municipali, apoi primarul Nicolae Barbu.

„Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată, și, așa cum am precizat și în campania electorală, voi lucra numai în echipă. De aceea, permiteți-mi să îmi aleg echipa și să vă fac nominalizările pentru viceprimari. Cele două persoane pe care mi le doresc în echipă sunt Ionuț Cioacă și Ion Dragomir. Cât vor fi în echipa mea, vor fi viceprimari, în ședințe vor fi consilieri și vor acționa ca atare. Vom avea pe 29 iunie prima ședință ordinară în actuala formulă, vom avea de lucru. S-a spus că primarul și-a început mandatul cu o vacanță, dumneavoastră îl veți începe cu ședințele de comisii!”, le-a transmis Barbu celor prezenţi.

De asemenea, au fost aleşi prin vot deschis şi membrii comisiilor de specialitate care vor începe treaba chiar de mâine.

Găsiţi mai multe fotografii de la eveniment pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Giurgiu-Net-673306689383875/photos/?tab=album&album_id=1035890186458855

Foto: Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.