22 de percheziţii au avut loc joi, 16 iunie, în Giurgiu, Ilfov şi Bucureşti. Au participat la acţiune polițiști de la structurile de investigare a criminalității economice în baza ordonanței de delegare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DIICOT – Biroului Teritorial Giurgiu.
Oamenii legii comunică faptul că, din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că în cursul anului 2010, P. G., de 46 ani, P. M., de 43 ani și T. N., de 28 ani, s-au constituit într-un grup infracțional organizat, la care au aderat alte 21 de persoane, în scopul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, prin înființarea a trei societăți comerciale, pe care le-au folosit în mod fraudulos prin emiterea unor documente contabile fictive, care atestau în mod nereal efectuarea unor operațiuni comerciale (vânzări/cumpărări de produse, prestări servicii, etc.) cu diverse societăți comerciale.

„Societățile comerciale beneficiare, au virat în conturile societăților celor trei sume de bani care reprezentau contravaloarea bunurilor achiziționate, serviciilor prestate, deși în realitate aceste relații comerciale nu s-au realizat, banii fiind ulterior retrași și însușiți de membrii grupului infracțional, fără a fi înregistrați în contabilitate. Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 16.567.933 lei”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Giurgiu.

În document este precizat că față de cele trei persoane vizate, procurorul de caz a dispus cercetarea în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu continuând cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.