Colegii mai tineri din Consiliul Judeţean spun că el va fi pilonul în jurul căruia se va consolida echipa administrativă de la instituţia menţionată. Cristian Marciu îi asigură, la rândul său, de tot sprijinul şi, la conferinţa de presă de joi, 16 iunie, a vorbit despre proiecte în derulare, dar şi viitoare pe care, cu tot ce ştie, le va susţine, ca şi până acum.

„Vreau să vă aduc la cunoştiinţă faptul că, pe OG 28, avem, în acest moment, 107 lucrări în continuare pentru care există contracte de finanţare. Sunt 32 de şantiere privind alimentarea cu apă, patru pentru introducerea canalizării, şapte- şcoli şi grădiniţe, un proiect privind modernizarea unui dispensar medical, alte trei pentru poduri, şase proiecte pentru drumuri judeţene, unul pentru modernizarea unui sediu al unei primării, dar şi proiecte pentru 53 de drumuri comunale.

Toate aceste proiecte sunt pentru 48 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul nostru, cu o valoare totală de 535 de milioane de lei”, a anunţat Marciu.

El a subliniat faptul că se lucrează intens, mai puţin pe drumurile judeţene. „Cum spuneam, sunt şase proiecte în acest sens, cu o valoare a contractelor de 277,7 miliarde de lei vechi. Drumurile sunt 401, 401A, 412 C, 404, 601 şi 412 B. Sunt probleme pe unele dintre acestea , ne înjură şoferii care circulă pe acolo. Pe DJ 601, de exemplu, există un contract semnat, de 142 de miliarde de lei vechi, dar unde nu se lucrează. De ce? O să aflăm!”, a zis vicepreşedintele social-democrat.

Tot Marciu a menţionat şi lucrările noi finanţate tot prin OG 28. „Aici, vorbim despre şapte lucrări de reabilitări şcoli şi grădiniţe, cu o valoare de 32 de miliarde de lei vechi. De asemenea, mai sunt alte şapte proiecte pentru modernizare de străzi comunale şi orăşeneşti, dar şi o alimentare cu apă, în valoare totală de 70 de miliarde de lei vechi.

Preocuparea noastră este, desigur, aceea de a finaliza cât mai multe proiecte, dar şi aceea de a începe unele noi. O să fiu, în acest sens, în continuare un intermediar între primării şi Ministerele Dezvoltării sau Finanţelor.

Judeţul nostru a fost văduvit destul, sunt convins că echipa noastră va aduce dezvoltarea!, a transmis Cristian Marciu, la conferinţa de astăzi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.