Social-democratul giurgiuvean, despre care colegul său Marian Mina a zis că-şi doreşte să facă parte din echipa de la Consiliul Judeţean, a mărturist că îşi va pune întreaga experienţă şi toate cunoştinţele în slujba cetăţenilor din Giurgiu.

„Sunt de acord că trebuie să ne îndreptăm atenţia mai ales către fondurile europene. În ultimii ani, am fost tributarii fondurilor guvernamentale şi amintesc aici despre OG 28, dar şi ai bugetului naţional. Anul trecut, de exemplu, aşa cum ştiţi, judeţul Giurgiu a avut un buget triplu faţă de perioadele anterioare”, a spus Cuc.

El a subliniat faptul că este de acord cu auditul ce trebuie făcut la Consiliul Judeţean. „Este necesar, dar trebuie să fie un audit care să nu dureze prea mult, pentru că sunt unele proiecte- precum cele vizând Drumurile 603, 504, 411- într-o situaţie specială. Sigur vom plăti milioane bune din bugetul judeţului pentru finalizarea lucrărilor, dar sperăm să nu ajungem să dăm 50 de milioane de euro înapoi la Uniunea Europeană! Ceea ce s-a întâmplat cu aceste proiecte a demostrat şi un management slab al conducerii CJ, dar parcă şi o rea-intenţie a celor care trebuiau să execute lucrările. Nu poţi lua toate lucrările şi, mai apoi, să nu mai fi în stare să le faci”, a declarat Cuc, joi, 16 iunie, în conferinţă de presă.

Social-democratul a menţionat că, în opinia sa, la Consiliul Judeţean este necesară o mai bună organizare a activităţii, dar şi alcătuirea unor „fişe” pentru fiecare comună în parte privind proiecte propuse de primari.

„Trebuie, deci, discuţii permanente cu edilii, consultări, analize astfel încât să nu ne suprapunem: proiecte europene şi proiecte guvernamentale. Să nu uităm de comunicarea permanentă cu ministerele, dar şi comunicarea interinstituţională, cu toate direcţiile subordonate. Sunt multe de făcut, dar sunt sigur că le putem face. Avem poftă de muncă, suntem conştienţi de încrederea cu care ne-au învestit giurgiuvenii şi vom face faţă cu brio. Nu-i vom dezamăgi pe cetăţeni, vom face astfel încât să ducem la îndeplinire tot ce le-am spus că vom realiza!”, a precizat Răzvan Cuc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.