Reprezentanţii autorităţilor locale transmit giurgiuvenilor, printr-un comunicat, faptul că, la ceas de bilanț, președintele clubului, prof. Adonis Puiu, a prezentat performanțele celor cinci secții de sport însumând 230 de sportivi.

Astfel, sportivii secției de lupte, aflați sub coordonarea antrenorului Florin Antonescu, au obținut calificarea în trei finale de Campionat Național la categoriile de vârstă Copii I, Copii II, Cadeți și Juniori și au câștigat 58 de medalii în cadrul Campionatului Internațional de Lupte Greco-Romane. Între elevii cu rezultate deosebite se numără Gheorghe Valentin, cu 14 victorii la turneele finale, Gheorghe Alexandru, cu 11 victorii, și Gheorghe Florin, cu nouă victorii.
Secția de atletism se mândrește cu performanțele sportivei Zorilă Ioana, vicecampioană națională la categoria de vârstă Juniori II, probe combinate. Atleta a obținut multe alte clasări la diferite grandprix-uri și cupe organizate de Federația Română de Atletism. Sima Radu, este un al sportive valoros, obtinând locul 3 la probe combinate Heptatlon Campionate Nationale.

La tenis de masă, lotul de fete antrenat de prof. Corbu Anghel a reușit promovarea în Divizia A. Fetele cărora se datorează reușita sunt Mirea Bianca (16 ani), Vișan Alexandra (15 ani), Pavel Alexandra (13 ani), Pavel Andreea (12 ani) și Bănaru Marina (11 ani), aceasta din urmă calificându-se și în Top 12, un clasament al celor mai bune jucătoare din țară la categoria de vârstă 11-13 ani. Sportiva giurgiuveancă se află pe locul 10, fiind cea mai mică din competiție. Următoarea etapă este Super Liga de Tenis.

Lotul de băieți de la tenis de masă a reușit menținerea în Divizia B.

În ceea ce privește secția de fotbal, echipa CSM Dunărea a reușit să câștige Campionatul Județean la categoria de vârstă Juniori A1 (18-19 ani). CSM Dunărea a participat la această competiție cu copii de vârstă mai mică, de 16-17 ani, acesta fiind motivul pentru care echipa giurgiuveană nu a putut participa la faza următoare, cea interjudețeană. Potrivit conducerii clubului, antrenorilor, dar și echipei și părinților, rezultatele sunt mulțumitoare și îi motivează pentru obținerea performanței și pe viitor.

Pe lângă cele cinci secții sportive, CSM Dunărea Giurgiu intenționează înființarea a două secții pentru fete: de baschet și de dans sportiv.

“Vom mări numărul încă 20-30 de fete la secția de baschet și încă 20-30 de fete la secția de dans sportiv. Noi suntem mulțumiți de numărul de copii care practică sportul și facem eforturi să asigurăm condițiile cele mai bune pentru a practica sport într-un mod civilizat și gratuit. Obiectivul nostru principal este de a atrage cât mai mulți copii să practice sportul de masă, dar atunci când avem semnale de la anumiți sportivi că pot practica sportul de performanță, noi îi sprijinim și îi îndrumăm către sportul de performanță”, a precizat președintele clubului, Adonis Puiu.
În aceasta perioada, sectia de natație a fost afiliată la Federatia Română de natație și se așteaptă acum participarea în competiția organizată de federație.

Sursă articol: Pagina de Facebook a Primăriei Giurgiu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.