Toată administraţia locală din România este, în acest moment, semiparalizată din cauza reprezentanţilor PNL care au decis să predea mandatul financiar la Autoritatea Electorală abia pe 21 iunie.

Aceasta este ultima zi în care, conform legii, partidele trebuie să depună raportul cu pricina, însă este pentru prima oară când o formaţiune decide să stea cu mandatul până fix în ultima zi.

Practic, refuzul liberalilor de a-l depune mai devreme înseamnă că niciun consiliu local sau judeţean din ţară nu poate fi constituit mai devreme de data menţionată. Semnalul de alarmă a fost tras marţi, 14 iunie, de către primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea.

„Fac un apel la copreședinții PNL să nu lase toată țara paralizată doar pentru că există niște — nu știu — interese mărunte, oricum, față de interesul general. Oricare ar fi motivul, nu există justificare pentru care un singur partid politic, PNL, nu dorește să depună mai devreme raportul mandatarului financiar. De exemplu, USB am înțeles că depune mâine. Noi l-am predat ieri”, a declarat Firea.gabrielafirea

Potrivit presei centrale, Firea a apreciat că o astfel de măsură este riscantă și pentru PNL, deoarece, în cazul în care există anumite erori, „nu le mai pot îndrepta și își pierd, practic, toți consilierii”.

„Suntem în fața unei noutăți. PNL mai dorește să rămână la guvernarea locală câteva zile. Ne întrebăm de ce. Oare de ce? Ce interese sunt? (…) Eu am fost informată că se semnează acum și în Primăria Generală diferite contracte, se fac angajări, se pun la adăpost anumite informații, pe care nu trebuie să le aflu. Dar eu îi anunț pe toți directorii că tot ceea ce s-a semnat în această perioadă va fi supus controlului și voi face apel la instituțiile statului să vadă ce s-a întâmplat în această perioadă și care a fost interesul să se amâne depunerea jurământului meu”, a declarat primarul ales.

Ea a mai spus marţi că, în opinia sa, aceasta nu este o stare de normalitate. „(…)Sunt astăzi informații că în mod intenționat s-a prelungit starea de provizorat, pentru a se lua anumite decizii, pe care trebuia să le ia primarul ales și care să fie în funcție, nu cel care și-a încheiat practic misiunea”, a mai spus Firea.

Iată, aşadar, cât de urât se comportă PNL-iştii care nu doar că au jignit, zilele acestea, atâtea sute de mii de români, jurnalişti şi pe oricine „mişcă împotriva” lor, PNL-işti care, iată, ţin cu orice preţ, cât mai pot, de scaune.

Sigur că, aşa cum am mai spus, tot ei au de pierdut. Şi, desigur, tot pe români vor da vina pentru că, în acest ritm şi stil, nu le va ieşi pasenţa nici la următoarele alegeri…

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.