Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, un mesaj cu privire la problemele apărute la investiţiile de apă şi canal din Bolitin Vale. Niculae Bădălău spune că, deşi de ordin exclusiv tehnic, problemele cu pricina au fost transformate de unii în subiect electoral.

„Campania electorală, deşi ar trebui să fie o modalitate de transmitere a viziunilor de dezvoltare şi promovare a proiectelor dă, din păcate, prilejul unor neaveniţi să emită judecăţi sau chiar acuzaţii false.

Deşi nu ar merita atenţie, din respect pentru locuitorii din Bolintin Vale, mă simt dator cu unele informaţii despre stadiul proiectului „Extindere şi reabilitarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Giurgiu”, lucrări care au dat multă bătaie de cap locuitorilor din cauza stării drumurilor.

Proiectul european a fost accesat pe AM.POS Mediu, proiect în care au fost incluse: municipiul Giurgiu, oraşul Mihăileşti, oraşul Bolintin Vale şi comuna Slobozia.
Pentru fiecare UAT, deci şi pentru oraşul Bolintin Vale, licitaţia s-a organizat la sediul din municipiul Giurgiu al societăţii Apa Service.

Pentru lucrările de apă – canal în localitatea Bolintin Vale, anunţul de participare a fost făcut în data de 03.10.2012, iar în data de 03.12.2012 s-a făcut şi deschiderea de oferte.
S-au depus 12 oferte, câştigătoare fiind firma STRACO GRUP SRL, cu subcontractor declarat A.C.M.
Contractul a fost semnat în data de 29.04.2013 cu STRACO GRUP SRL, având termen de finalizare a investiţiei 27.02.2015.
Din păcate, finalizarea investiţiei a fost întârziată, cele mai importante cauze fiind:
Intrarea în insolvenţă a antreprenorului general şi a subcontractorului
– Recuperarea accelerată (100%) de către AM POS Mediu a perfinanţării acordate şi obligarea operatorului de a demonstra participarea cu partea sa de cofinanţare, au dus la blocarea oricărei surse de finanţare pe o perioadă de aproape un an
– Perioadele de timp în care pânza freatică a fost foarte ridicată
– Zone în care terenul a fost necoeziv
Până la această dată, au mai rămas de executat lucrări în:
– Str. Palanca – aproximativ 130 m de conductă de canalizare şi racordurile aferente, precum şi echiparea cu contoare de apă, 3 cămine de vane
– Str. Republicii – reţea de apă în zona blocurilor şi 4 cămine de vane şi refacerea sistemului rutier.
– Belşugului – montat contori, refacere sistem rutier
Staţii de pompare
– SP4 şi SP5 – verificat pompe, montat automatizarea şi punerea în funcţiune
– SP1- SP3 – montat pompe, automatizarea şi punerea în funcţiune
Lucrări care, conform graficului de execuţie, se vor finaliza până la data de 1 iulie 2016.

Toate aceste întârzieri ale lucrărilor au dus şi la întârzierea lucrărilor de reabilitare şi asfaltare a străzilor, investiţia de apă canal având garanţie de un an şi jumătate.

Aceştia sunt factorii care au contribuit la situaţia actuală şi nu, aşa cum încearcă unii să insinueze, alte interese. Până la urmă, încercând să facă rău îşi dovedesc incompetenţa şi prostia pentru ar trebui să ştie că, fiind un proiect cu bani europeni, gestionarea finanţării se face de către Ministerul Fondurilor Europene şi Apa Service.

Stiu că toată această întârziere a provocat multă nemulţumire în rândul locuitorilor oraşului Bolintin şi de aceea consider că este bine ca oamenii să cunoască adevărul. Cu acelaşi respect şi consideraţie faţă de cetăţenii oraşului Bolintin Vale, senator Niculae Bădălău”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.