Domn’e, nu zice careva că n-ai dreptul să visezi la două-trei, chiar patru poftim!, oţelării una lângă alta într-un oraş ca Giurgiu, ori la mega-sere în care să-ţi bage la greu ore suplimentare de exemplu cei care nu şi-au făcut norma pe te miri unde altundeva.

Nici măcar nu zice careva că n-ai voie să-ţi imaginezi vreo 12 noi poduri peste Dunăre, care, desigur, să-ţi iasă la numărătoare folosind o singură mână.

Pe bune! Nu zice cineva nici măcar că nu poţi visa la oraşe cu susu-n jos, ca-n Interstellar. Da, da, chiar aşa, cam cum Tache de la Adunaţii Copăceni se visa plimbându-se pe gratis cu avionul de la Primărie la aeroportul din comună şi retur.

Dar, totuşi, ca să nu te faci, mai cu seamă în campanie, de băcănie, n-ai putea să le ţii pentru postit-uri? D-alea colorate şi numa’ bune de pus pe propriul frigider, cum se recomandă-ntr-o terapie motivaţională adecvată?

Fără mişto, că altfel s-ar putea să te trezeşti(!), după ce unii pe care-i prezinţi drept investitori străini şi serioşi să-i transforme pe „giurgiuvenii tăi” în nişte bieţi sclavi. Moderni, dar sclavi. ‘Ete-aşa, cum ar fi unii care s-au întors de curând acasă, cu o falcă-n cer şi una-n pământ, şi-au zis presei ce păţiră dacă te ascultară.

Aşadar, colegii de la Giurgiu Acum au aflat că, în urma unei vizite a unor nemţi veniţi la invitaţia dumitale, mai mulţi orăşeni s-ar fi năpustit să stea aplecaţi la alţii în ţară. Deci asupra culturilor de sparanghel, căpşuni şi afine. Afaceriştii, pentru care dumitale ai băgat mâna-n foc şi pe ei în cabinetul parlamentar, cică i-ar fi tras „un pic” în ţeapă pe concetăţenii cărora le ceri votul acum. Cum s-ar spune, în loc de 1.200 de euro lunar cât au grăit afaceriştii dumitale, în februarie, că vor oferi, le-ar fi dat mult, mult mai puţin. De asemenea, în loc de cazare în condiţii decente, cică i-ar fi plasat în nişte barăci unde nici deţinuţii n-ar rezista mai mult de câteva ore. În plus, pentru că românu’ duce mult, cică singurele chestii dublate ar fi fost orele de lucru…

Aaaa, păi d-ăştia ne aduci dumitale?! Urât, coane, urât!

Este evident că, dacă treaba se confirmă, ţepuiţii, familiile lor şi familiile prietenilor lor etc. n-or să mai pună botul la marota dumitale cu investitorii. Ca atare, ce ne facem, domnule catindat PNL la funcţia de primar de Giurgiu, şi cu ceilalţi care s-au uitat un pic către degetul matale ăl mai expresiv indicând nişte alţi afacerişti serioşi?

Pentru că, înţelegem, nu mai devreme de duminică, 22 mai, aţi adus alţii. Sud-coreeni, de data asta, susţinuţi de americani, ca să toarne, probabil în ciuda austriecilor de la Voestalpine, o oţelărie nouă. Dar una la care să lucreze toţi specialiştii cei fără număr din Giurgiu, bănuim… Bine, hai, fie, te credem de data asta, că doar e vorba de Coreea de Sud şi suntem siguri că ăia „n-au” plantaţii p-acolo. Dar dacă, totuşi, nu le găsiţi, ne putem băga ciobani la oi. E?

Căpşunica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.