„Experienţa celor patru ani în administraţie, prin demnitatea de primar pe care mi-aţi încredinţat-o, m-a ajutat să gândesc şi să creez, împreună cu specialişti din Primărie şi din domeniu, o STRATEGIE DE DEZVOLTARE DURABILĂ a municipiului, bazată pe priorităţi CHEIE orientate spre nevoile de dezvoltare a oraşului, dar şi spre satisfacerea cerinţelor cetăţenilor.

Faptul că în perioada exerciţiului financiar european trecut, 2007
– 2013, Primăria nu a depus proiecte pentru dezvoltarea urbană, a constituit un handicap major în crearea condiţiilor de continuare a dezvoltării în perioada 2014 – 2020.
Strategia adoptată în acest moment a fost nevoită să preia şi din nerealizările anilor precedenţi, sub sancţiunea că multe investiţii eligibile în perioada trecută, nu mai sunt finanţabile din fonduri europene în perioada aceasta (2014-2020).

Am structurat dezvoltarea durabilă a oraşului în cinci direcţii şi
programe de finanţare:
I. GIURGIU ORAŞ MODERN
II. GIURGIU ORAŞ EFICIENT ENERGETIC (VERDE)
III. GIURGIU ORAŞ CULTURAL, TURISTIC ŞI EDUCAT
IV. GIURGIU ORAŞ SIGUR
V. GIURGIU ORAŞ SĂNĂTOS
Fiecare direcţie conţine proiecte viabile, unele depuse chiar la autoritatea de management a acestora în vederea evaluării şi aprobării finanţării. Aceste proiecte sunt incluse în STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ a municipiului Giurgiu
– document programator fără de care nu este posibilă atragerea niciunui Euro din fonduri europene.

Aceste direcţii vor conduce la o revitalizare economică şi socială a localităţii, implică asigurarea unui standard de viaţă ridicat prin dezvoltare economică echilibrată utilizând forţa de muncă locală şi nu în ultimul rând servicii sociale şi de incluziune socială pentru
mediile sărace. Realizarea acestor priorităţi va conduce la un oraş dezvoltat pentru cetăţeni”

Nicolae Barbu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.