473 de asociații de locatari au solicitat sprijine fianciare de la Primărie pentru igienizarea a 494 de subsoluri ale scărilor de blocuri din municipiu, din 2015 si până în prezent.

Asta relevă datele prezentate de Compartimentul Asociații de proprietari din cadrul Primăriei Giurgiu, scriu reprezentanţii Primăriei Giurgiu pe site-ul instituţiei.

Conform sursei citate, în prezent, firmele contractate de asociațiile de proprietari lucrează la cinci subsoluri, iar alte opt solicitări depuse la Primărie în vederea acordării de sprijine financiare așteaptă să fie soluționate.

„Suma totală a ajutoarelor financiare aprobate până acum în ședințele de Consiliu Local se ridică la puțin peste 3 milioane lei. Din cele opt solicitări depuse pentru igienizare, șase (9 subsoluri de bloc) dintre acestea nu pot fi rezolvate și asta pentru că patru subsoluri (Bl. 64) sunt proprietate privată, trei subsoluri nu beneficiază de instalații (Bl. 113), iar alte două subsoluri au intrarea blocată (Bl.24/511 Sc. G, Bl. C4, Sc.B)”, se arată pe site-ul Primăriei Giurgiu.

Sumele care reprezintă sprijinele financiare sunt acordate asociațiilor de proprietari din municipiul Giurgiu din bugetul local în limita prevederilor legale pentru plata lucrărilor executate de firmele contractate.

Situaţia lucrărilor şi volumul estimative de apă/deşeuri sunt verificate de o comisie din cadrul Primăriei Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.