Reprezentanţii Primăriei au anunţat, recent, pe site-ul instituţiei, că, din ianuarie şi până pe 13 mai 2016, au fost eliberate de către angajaţii Direcţiei de Taxe şi Impozite(DTI) peste 60.000 de documente de plată (chitanțe și ordine de plată).

Astfel, încasările la bugetul local au fost de 15.844.144 lei, respectiv 158 miliarde lei vechi.

„În urma publicării în Monitorul Oficial nr.225 din 25 martie 2016 a Ordonanței de Urgență a Guvernului, contribuabilii au fost înștiințați că mai au timp până pe data de 30 iunie să-și plătească dările către stat pentru a putea beneficia de bonificația de 10%.
Chiar dacă perioada în care giurgiuvenii mai pot beneficia de această reducere, s-a prelungit, aceștia s-au dovedit a fi foarte conștiinciosi atunci când vine vorba de achitarea datoriilor la bugetul local, până în prezent 15.703 giurgiuveni achitând integral impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport”
, se arată pe site-ul Primăriei Giurgiu.

În acelaşi material este specificat faptul că, din cei 60.326 de giurgiuveni care s-au prezentat la casieriile instituției pentru achitarea taxelor și impozitelor, amenzilor și a taxei de habitat peste 15.000 au plătit impozitele cu bonificație, respectiv cu reducerea de 10 procente.

„Aproximativ 45.000 de contribuabili și-au achitat dările parțial, urmând ca până la sfârșitul anului să le achite integral fără penalități. Din suma încasată, o mare parte este reprezentată și de contibuțiile la taxa de habitat ce trebuie plătită de cei aproximativ 46.000 de giurgiuveni care locuiesc la casă sau la bloc, în valoare de 9 lei/persoană și respectiv 6 lei/persoană”, mai spun cei de la Primăria Giurgiu.

Giurgiuvenii își pot achita dările la casieriile Direcției de Impozite și Taxe Locale din șoseaua Alexandriei și Tineretului sau la casieria din Piața Centrală. De asemenea, giurgiuvenii au la dispoziție varianta electronică, folosind site-ul ghiseul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.