Constantin Cărăpănceanu a prezentat, joi, 12 mai, în conferinţă de presă, o serie de documente legat de un recent scandal în care a fost vehiculat numele său. Cum unii dintre cititori au aflat, probabil, pe 10 mai, prefectul Zorinel Niculcea a trimis o echipă de control de la Garda de Mediu la Ghimpaţi, acolo unde ar fi funcţionat ilegal o „groapă de gunoi”. Vizita s-a lăsat cu tensiuni, cu certuri între proprietarii terenului respectiv şi jurnalişti şi, ulterior, iată, cu declaraţii incendiare din partea edilului Cărăpănceanu.

„Pe 10 mai, domnul Zorinel Niculcea a dat un Ordin, nr. 154, în urma telefonului dat de şeful de cabinet al domniei sale la ora 08.45 către comisarul şef al Gărzii de Mediu Giurgiu. Acesta trebuia să se prezinte de urgenţă la Prefectură, în urma unei sesizări, nr. 6547, care, culmea, a fost înregistrată ulterior apelului, adică la ora 10 şi 10 minute. Cum să chemi comisarul înainte să ai sesizarea?”, a spus primarul, menţionând că sesizarea îi aparţine lui Nicolae Burcea.

„Acest domn a strâns semnăturile pentru candidatul PNL la funcţia de primar, Bădilă. Bun, la 10.30, prefectul emite Ordinul privind deplasarea comisiei la Ghimpaţi. Dar în Ordinul cu pricina nu este trecut numele comisarului de la Garda de Mediu. Nici Poliţia, nici Jandarmeria. S-au dus însoţiţi de presă…”, a zis Cărăpănceanu, menţionând că, astfel, ar fi fost încălcate mai multe articole din Legea 340(art. 26 şi 297) şi îl acuză pe prefect inclusiv de „abuz în serviciu”. Mai mult, a spus Cărăpănceanu, unul dintre membrii comisiei ar fi recurs la ameninţări la adresa preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Ghimpaţi.

„Domnul Mirel Brăgaru a uitat că venise în Ghimpaţi pentru o groapă care era şi pe teren privat şi salubrizată, şi a ameninţat preşedintele Biroului cu nu ştiu ce dosar penal. Doamna Penciu a făcut, la rândul său, plângere penală împotriva lui, printre altele pentru ultraj. Domnul acesta, Brăgaru, a făcut parte din PNL. Care e tehnocraţia, domnilor, aici? S-a întâmplat ceva similar la Prundu, acum la Ghimpaţi(…), vin cu agresiune, cu intimidări, au agitatori în comune, vor să ne provoace să greşim! Ce e asta? Unde ne-am întors? Astea sunt tertipuri comuniste, dar pe noi, primarii, să ştie dumnealor, ne întăresc. Pe mine, toate astea mă întăresc! Ce trebuie să ştie domnul prefect este că nimeni nu e mai presus de lege!”, a spus Cărăpănceanu, prezentând şi o fotografie de la învestirea în funcţie a lui Niculcea, unde, alături de el a stat atât Marin Anton, cât şi Lucian Iliescu(PNL acum).

De asemenea, Cărăpănceanu a anunţat că a făcut sesizări în acest caz la ministrul de Interne, la premier, dar şi la Preşedinţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.