Judecătorii Curţii Constituţionale au respins miercuri, 4 mai, excepţia de neconstituţionalitate invocată de jurnalistul Liviu Alexa cu privire la articolul din legea alegerilor locale care stabileşte votul într-un singur tur. Astfel, alegerile locale din 2016 se vor desfăşura într-un singur tur, conform legii în vigoare, scrie presa centrală.

Jurnaliştii naţionali menţionează faptul că CCR a respins şi sesizarea de neconstituţionalitate pe articolul care prevede necesitatea prezentării listelor cu semnături pentru candidaţi.

Sesizarea jurnalistului Alexa vine după ce PNL a solicitat, în ultima perioadă, Parlamentului modificarea legii astfel încât să se revină la două tururi în cazul scrutinului pentru primari, deşi, anul trecut, liberalii au votat şi ei, alături de colegii lor de la celelalte partide, pentru un singur tur.

În conferinţă de presă, în aceeaşi zi, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu(PSD), a declarat, în urmă cu câteva momente, că decizia este una firească, dar că era pregătit, oricum, inclusiv pentru două tururi.

„Eram pregătit şi pentru două tururi. Consider că cine pleacă la acest drum trebuie sa fie pregătit să ducă bătălia la bun sfârşit, indiferent de câte tururi sunt. Aşadar, această decizie nici nu mă ajută, nici nu ma împiedică în vreun fel”, a subliniat Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.