Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Giurgiu au transmis marţi, 3 mai, prin intermediul unui comunicat,un bilanţ al activităţilor desfăşurate în ultima perioadă.

În primul rând, este specificat în document, pe timpul desfășurării Slujbei de Înviere pentru monitorizarea și prevenirea situațiilor de urgență ISU Giurgiu a participat cu un număr de 9 ofițeri, 61 subofițeri și 9 autospeciale de lucru cu apă și spumă fiind monitorizate un număr de 33 de lăcașuri de cult la care se preconiza să participe un număr mare de persoane.

Apoi, între 28 aprilie şi 3 mai, pompierii giurgiuveni au avut  87 de intervenții ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical.

De asemenea, au avut mai multe misiuni printre care:

– 1 intervenție incendiu magazin – loc. Giurgiu;

– 1 intervenție incendiu deșeuri menajere – loc. Giurgiu;

– 1 intervenție căutare – salvare persoană rătăcită – loc. Frasinu, comuna Băneasa;

– 1 intervenție incendiu autoturism – întors din drum – loc. Valea Plopilor;

– 1 intervenție incendiu locuință – loc. Răsuceni;

– 1 misiune pentru monitorizarea și prevenirea situațiilor de urgență, pe timpul desfășurării meciului de fotbal ASTRA GIURGIU – DINAMO BUCUREȘTI  – Stadionul Marin Anstasovici – localitatea Giurgiu;

– 1 intervenție incendiu locuință – loc. Giurgiu;

 

Pe 29 aprilie, ora 06:55, I.S.U. ,,Vlaşca,, al jud. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Giurgiu  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un magazin.

„La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii s-a constatat că incendiul se manifesta la un magazin de papetărie cu pericol de propagare la vecinătăți. Datorită intervenției rapide a echipajului incendiul a fost localizat înainte să se propage. Au ars produse de papetărie”, anunţă pompierii giurgiuveni.

Apoi, pe 30 aprilie, ora 18:04, I.S.U. ,,Vlaşca,, al jud. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Giurgiu, zona Alei,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la deșeuri (gunoaie menajere). „La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii s-a constatat că incendiul se manifesta la deșeuri menajere, în zona fostei baze sportive. Au ars aproximativ 500 kg deșeuri menajere, textile”, este menţionat în comunicatul ISU Giurgiu.

Tot pe 30 aprilie, ora 22:30, I.S.U. ,,Vlaşca,, al jud. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Frasinu, comuna Băneasa pentru căutarea unui bărbat (22 ani) rătăcit. Acesta a solicitat indicații și a fost îndrumat spre fosta gara CFR Frasinu de unde a fost preluat de un echipaj aparținând ISU Giurgiu și predat la postul de poliție Băneasa.

În data de 01 mai, ora 14:37, I.S.U. ,,Vlaşca,, al jud. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Răsuceni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. „La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii s-a constatat că incendiul se manifesta la acoperișul locuinței  cu pericol de propagare la întreaga locuință. Datorită intervenției rapide a echipajelor și serviciului voluntar pentru situații de urgență, incendiul a fost localizat înainte să se propage. A ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 60 mp și elemente de mobilier. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unui bărbat de 46 de ani care prezenta arsuri la nivelul mâinilor și feței, ulterior acesta fiind preluat de un echipaj SAJ”, anunţă pompierii giurgiuveni.

Pe 3 mai, ora 01:47, I.S.U. ,,Vlaşca,, al jud. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Giurgiu, șos. Ghizdarului  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.

„La locul solicitării s-au deplasat trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii s-a constatat că incendiul se manifesta la două anexe cu pericol de propagare la locuință. Datorită intervenției rapide a echipajelor, incendiul a fost localizat înainte să se propage. A ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 30 mp și elemente de mobilier, precum și anexele pe o suprafață de 20 mp. Intervenția a fost îngreunată de vântul puternic care a ajutat la propagarea incendiului”, mai este arătat în comunicatul ISU Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.