Meteorologii de la ANM au anunţat, recent, că primele zile din luna mai vor fi caracterizate de o vreme destul de răcoroasă, cu maxime ce nu vor depăşi în sud 14 grade celsius şi cu precipitaţii. De altfel, Giurgiu se află sub cod galben de ploi până mâine noapte.

În Muntenia, anunţă specialiştii, temperaturile diurne vor caracteriza o vreme răcoroasă în primele zile, mai ales în data de 3 mai, când media maximelor va fi în jurul a 14 grade.

„Apoi, regimul termic va crește ușor și va fi caracterizat, în perioada 5 — 8 mai, de valori medii de 19 — 20 de grade, iar din 9 mai până la sfârșitul intervalului, de medii în jurul a 22 de grade. În prima săptămână, minimele se vor încadra în medie în jurul a 8 grade, iar în cea de-a doua săptămână între 9 și 11 grade Celsius. În perioada 3-4 mai va ploua pe arii extinse și se vor cumula cantități de apă însemnate. În restul intervalului ploile vor fi temporare, în general slabe și la nivel local”, scrie presa centrală.

Aşa cum am precizat, din această dimineaţă, de la 09,00, au intrat sub atenționare cod galben de ploi, vânt puternic (şi chiar ninsori- la munte), județele: Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vrancea, Tulcea, Teleorman, Vâlcea și București.

„Având în vedere că sunt preconizate ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori în zonele montane, care pot produce efecte asupra populației și mediului, în județele aflate sub incidența atenționărilor de vremea rea, IGSU a dispus asigurarea rezervei de personal și activarea, la nevoie, a grupelor operative pentru intervenția imediată”, anunţă şi pompierii printr-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.