Procurorii DIICOT au efectuat astăzi, 21 aprilie,  37 de percheziții în Capitală și municipiul Pitești, precum și în județele Ilfov, Galați, Călărași și Giurgiu, într-un dosar în care 34 de persoane sunt suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, spălare de bani, înșelăciune și evaziune fiscală.

Presa centrală relatează că, potrivit unor surse judiciare, perchezițiile l-ar viza și pe omul de afaceri Nelu Iordache și firma acestuia de construcții Romstrade.

Iordache ar trebui să fie adus pentru audieri la sediul DIICOT.

“Conform surselor citate, din primele informații ar fi rezultat că, începând cu 2011, firma City Cons SRL cumpăra de la persoane vătămate mari cantități de piatră sau alte bunuri, introducând la plată file CEC fără acoperire.

Mărfurile și serviciile astfel achiziționate erau livrate, au precizat sursele citate, către diverși beneficiari, în special Impresa Pizzarotti și SC Romstrade SRL, prin intermediul altor două firme, la prețuri mult mai mici decât cele de achiziție, în condițiile în care între City Cons SRL și cele două firme intermediare nu existau relații comerciale.

Prejudiciul în acest caz s-ar ridica la 13.130.977 lei”, notează presa centrală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.