Aşa cum vă era prezentat într-un material anterior, plata a aproape 1.500 de sprijine financiare a fost sistată, miercuri, 20 aprilie, încă de la prima oră.

Zeci de giurgiuveni s-au strâns în spatele Consiliului Judeţean Giurgiu şi au aşteptat ore în şir deblocarea situaţiei. Chiar s-a întâmplat minunea, dar doar pentru câteva ore, după prânz. La ora 15.00, cei de la Prefectură înştiinţau conducerea Consiliului Judeţean că hotărârea privind alocarea sprijinelor financiare a fost blocată, după ce prefectul Zorinel Niculcea a atacat-o în Instanţa de contencios-administrativ.

La scurt timp, preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Giurgiu, Vasile Mustăţea, a susţinut o conferinţă de presă.DSC_0134

El a spus, mai întâi, că luni, 18 aprilie, imediat după şedinţa extraordinară a CJ, când a fost aprobat proiectul cu cele aproape 1.500 de sprijine financiare, consilierii Constantin Ciobanu(independent) şi Adriana Buga(UNPR din PPDD, rudă cu Liliana Ciobanu) ar fi solicitat serviciilor de specialitate documentele, pentru verificare, a celor care au depus cereri pentru ajutoare.

„Ieri, a apărut un articol, în presa centrală, în care doamna Liliana Ciobanu face o declaraţie politică, potrivit căreia nu ştiu ce bătălie ar fi între ALDE şi PSRO şi că eu tocmai acum m-am trezit să sprijin oamenii săraci”, a spus Mustăţea, precizând că ajutoare financiare au fost date în fiecare an, în timpul tuturor mandatelor.

Mai mult, în decembrie 2015, cu aprobarea tuturor consilierilor judeteni, aproape 500 de persoane au primit de la judeţ ajutoare financiare în valoare de 500 de lei fiecare. Acum, pentru că numărul solicitărilor, în prag de Paşte, a fost mult mai mare, cei din CJ au decis să aloce câte 200 de lei fiecărei familii defavorizate.

Mustăţea a spus că prefectul a atacat în contecios Hotărârea CJ fără să fi aşteptat documentele aferente de la Consiliu.

„Doamna Buga şi domnul Ciobanu au făcut solicitare la Prefectură şi au solicitat să stopeze aplicarea hotărârii(…)”, a zis Mustăţea.

Întrebat dacă prefectul era obligat, ca la solicitarea unor consilieri, să atace în contencios, şeful de la judeţ a spus că nu neapărat, ci că avea două variante. Prima, să aplice procedura prealabilă, adică să aştepte documentele, să facă precizările privind legalitatea, dacă se impuneau, şi să aştepte următoarea hotărâre a Consiliului Judeţean. Cea de-a doua este, într-adevăr, aceea pe care a şi aplicat-o.

„Am semnătura pe documente de la o doamnă care, anterior, mi-a avizat toate celelalte hotărâri privind ajutoarele financiare. Este aceeaşi procedură, a fost respectată legea şi atunci şi acum. În plus, nu cunosc motivaţia pentru care prefectul a atacat această hotărâre”, a mai zis Mustăţea.

El şi-a exprimat speranţa ca prefectul Guvernului Cioloş(de la a cărui învestire, ce coincidenţă!, nu a lipsit Marin Anton- de numele căruia se leagă blocarea bugetului CJ în 2012 şi protestele aferente), Zorinel Niculcea să îşi retragă acţiunea din Instanţă, ca sutele de familii sărmane să nu rămână, de Paşte, fără sprijinul pe care îl aşteaptă atât de mult şi de care au atâta nevoie!

Vom reveni cu amănunte în acest caz!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.