Săptămâna „Şcoala Altfel” i-a implicat, desigur, şi pe jandarmii giurgiuveni.

După ce, luni, elevii giurgiuveni au vizitat sediul Jandarmeriei Giurgiu, cea de-a doua zi dedicată lor a continuat cu activități preventiv-educative la Liceul Tehnologic și la școlile nr. 4 “Mihai Eminescu” și nr. 5 “Emil Gulian” din municipiul Giurgiu.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Giurgiu, în acest an, sloganul activităților organizate este „Copilărie şi adolescență fără griji!”

„Acțiunile Jandarmeriei au fost interactive, fiind dezbătute teme legate de violența în mediul școlar, comportamentul copiilor și adolescenților în societate și promovarea spiritului de fair-play cu ocazia competițiilor sportive. Totodată elevilor le-au fost exemplificate situații conflictuale şi modul în care pot preveni şi combate actele de violenţă întâlnite în incinta şcolii sau pe stradă”, se arată într-un comunicat al celor de la IJJ.

Conform sursei citate, în cadrul întâlnirii cu elevii de liceu, jandarmii au adus în discuție și aspecte legate de consecințele pe care le are consumul de substanțe interzise și tutun, fiind distribuite și pliante cu informații preventive în aceste domenii.

Activitățile au continuat şi azi, 20 aprilie, la şcolile  “Emil Gulian” şi “Sfântul Gheorghe” din municipiul Giurgiu, dar şi la școala din localitatea Izvoarele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.