Lucruri deosebit de importante, de verificat în amănunţime, fără îndoială, au fost spuse luni, 18 aprilie, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Giurgiu, în legătură cu alocarea de fonduri în cazul unor drumuri judeţene.

Astfel, a fost repus pe ordinea de zi un proiect ce nu a trecut la o întâlnire anterioară, referitor la o rectificare a bugetului CJ. Unul dintre capitole viza alocarea a 8 miliarde de lei vechi pentru lucrări pe Drumul Judeţean 404. Într-o recentă conferinţă de presă, vicepreşedinte al CJ social-democratul Cristian Marciu a explicat de ce atât el, cât şi colegii lui din PSD, dar au fost şi consilieri şi de la alte partide, nu au fost de acord cu alocarea de fonduri pentru DJ-ul menţionat. El a precizat că drumul respectiv este prins pentru finanţare de la Ministerul Dezvoltării şi că nu vede motivul pentru care nu s-ar găsi soluţii ca banii să vină, deci, de la Guvern, şi nu din bugetul judeţului.DSC_0134

Aceeaşi opinie şi-a exprimat-o şi în plenul şedinţei de luni, 18 aprilie.

La rândul său, şeful de la judeţ, Vasile Mustăţea, a explicat că cele 8 miliarde de lei vechi nu ar mai putea fi recuperate de la Ministerul Dezvoltării(deşi finanţarea, asigurată prin Ordinul din 28.03. 2016, este pentru perioada 2015-2018). Mustăţea a venit, desigur, cu explicaţii privind problemele cu garanţia, dar a ţinut şi să specifice că, nefiind cheltuiţi, banii au fost returnaţi către Ministerul Dezvoltării, însă într-un cont destinat fondurilor pe 2014 şi că cei de la centru nu ar mai vrea să dea banii înapoi… “Eu eram în concediu(…)”, s-a justificat el, ceea ce, evident, nu este de ajuns.

Tot Mustăţea a spus că dacă nu sunt plătiţi cei 8 miliarde din bugetul propriu, ne-ar putea costa penalităţile către firmă. Deci, cum o dai, tot prost pică cetăţeanul. Atunci, întrebăm şi noi, cine e de vină în acest caz? Şi de ce abia cu o lună înainte de alegeri sunt căutate soluţii de urgenţă, dacă situaţia datează încă de la finele lui 2015?

Aceeaşi întrebare se ridică şi în cazul Drumului Judeţean 601. Şi pentru acesta, pentru perioada 2015-2018, Ministerul Dezvoltării alocă CJ Giurgiu o sumă considerabilă: peste 14 milioane RON. Aici, însă, potrivit conducerii CJ Giurgiu, ar fi înregistrate diferenţe între preţul stabilit cu firma care a câştigat licitaţia şi standardul de cost prevăzut de Ministerul Dezvoltării. Intense dezbateri, desigur, şi pe acest subiect.

La un moment dat, enervat de intervenţiile lui Cristian Marciu, Vasile Mustăţea i-a trântit-o: “O să dau o dispoziţie să vă împuternicesc să găsiţi soluţii pentru DJ 601”. Răspunsul vicelui Marciu a fost: “De ce abia acum?”. Chiar aşa, din nou, de ce căutarea unor soluţii la probleme atât de vechi, abia acum, cu o lună înainte de alegeri?

E retorică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.