Vă spun din capul locului, ca să rămână clar: sunt unul dintre tinerii gazetari care au crezut cu tot sufletul, chiar cu mult înainte de momentul 2012, că Giurgiu merită mai mult, că trebuie odată pentru totdeauna exploatat potenţialul acestui oraş, acestui judeţ, deci că: Lucian Iliescu şi cu atât mai puţin Marin Anton NU par a reprezenta soluţia pentru dezvoltare. Pe demonstrate!

Sunt unul dintre gazetarii care au şi scris asta, care au realizat materiale la televiziune şi în presa scrisă despre asta, MEREU cu numele „la vedere”, deci fără teamă, cu sinceritate, fără invenţii, minciuni ori jigniri, FĂRĂ PSEUDONIME SAU CONTURI FALSE pe reţele de socializare. Şi atunci, dar şi acum!

În privinţa lui Lucian Iliescu- tot respectul pentru dumnealui ca politician, pentru vârstă şi experienţă politică şi de viaţă- era evident că nu mai reprezenta soluţia pentru dezvoltare administrativă, după 16 ani în care a avut, aşadar, tot timpul din lume să demonstreze…

În privinţa lui Marin Anton a devenit evident pentru mulţi că nu poate fi soluţia, în primul rând odată cu blocarea bugetului Consiliului Judeţean(CJ) Giurgiu(pe atunci, Dumitru Beianu era preşedintele instituţiei) de către prefectul Guvernului- pe atunci PDL(Marin Anton era şeful PDL Giurgiu). Vă amintiţi de scandalul vremii, când sute de oameni au rămas fără salarii din cauza unor ambiţii politice, vă amintiţi, sunt convinsă, de tensiunile de la Direcţia de Finanţe, când angajaţii CJ au rupt bariera făcută de jandarmi şi au vrut să intre peste director! Au vrut să intre, disperaţi, cu forţa, în acelaşi birou din care ieşea, în faţa protestatarilor, chiar Marin Anton… Am fost acolo şi nu sunt singura! Vreau, însă, să rămân consecventă în privinţa tuturor principiilor în care am crezut atunci!

(De aceea, pe cei care au fost acolo, din acelaşi motiv, dar care-mi dau acum lecţii de moralitate, îi întreb: principiile voastre unde vă sunt? Unde vă sunt interesele faţă de cetăţean şi nu cele personale? Vă rog să vă păstraţi sfaturile despre deontologie, moralitate şi interese exclusiv pentru voi!)

Multe dintre idei şi principii mi-au fost… prezentate, insuflate, cum vreţi, de oameni care stau acum lângă cei doi. Am fost încurajată, în momentele respective, în crezul meu, de oameni îndrârjiţi, oameni care au pretins că ei pot reprezenta soluţia, care au făcut tot ce se poate să-i scoată din atenţia vieţii politice pe cei doi, oameni care ne-au convins că Lucian Iliescu şi Marin Anton merită „scuipaţi”. Aceiaşi oameni politici vin acum şi ni-i prezintă pe aceiaşi doi ca pe icoane de pupat. Cu dezamăgire, îl nominalizez pe Dumitru Beianu.

Scopul scuză mijloacele, veţi spune… Dar până unde şi, totuşi, pentru ce? Nu vă e jenă să vă priviţi unii pe alţii, după tot ce a fost? Care este, fraţilor, „o altfel de politică” pe care o invocaţi, „liberali”? Tocmai v-aţi şters, din nou, şi cu „decalogul PNL” la… nas, pentru că nu scuză cu nimic faptul că personaje cu oarece probleme „doar vă sprijină” în campanie, nu şi candidează.

Dar, înainte de toate, nu vă e ruşine să vă uitaţi în ochii giurgiuvenilor pe care i-aţi convins, odinioară, să-i „scuipe” pe cei doi fix între ochii aceia… mutaţi de la PNL, PDL, înapoi la PNL via UNPR?

În tânăra-mi experienţă, de 15 ani de presă- 13 în Giurgiu, vă mărturisesc că mişcarea aceasta a PNL îmi pare cea mai mârşavă din toate vremurile, o bate chiar pe cea din 2012 cu mazilirea lui Beianu de către Iliescu, Anton şi ceilalţi. Este, în opinia mea, o mişcare ruşinoasă, nedreaptă, dacă vreţi, faţă de alegători şi familiile lor pe al căror viitor îndrăzniţi să-l pomeniţi în programele voastre electorale pe care le asociaţi acum cu cei doi. Cei doi pe care VOI i-aţi numit inamicii publici numărul 1 ai acestui judeţ şi oraş.

Despre asta este vorba! Şi ştiţi că am dreptate şi vă veţi obosi degeaba să mă luaţi cu scriitura mea pro-PSD. Vă mărturisesc sincer că îi mulţumesc lui Dumnezeu că am ales să nu mai scriu pro echipa dumneavoastră, mai ales după acest moment pe care giurgiuvenii nu-l vor lăsa netaxat. Vă garantez!

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.