Dau unii cu bâta-n baltă atât de adânc şi în mod repetat, încât nu-i mai salvează nicio turmă întreagă de postaci înfieraţi! Am zis!

Natura împreună cu cei de la firma specializată în toaletarea arborilor vin să le facă în sîc Multpreabocitorilor de serviciu, celor care se pretind Multpreaîngrijoraţi de soarta plantelor şi alora Ceimaipreaagresiviîncampaniaelectorală împotriva „criminalilor ecologici”.

Bazându-mă pe strigăte sfâşietoare precum acesta:

clara pomi

eram hotărâtă să o reclam la Poliţie pe soacră-mea pentru că iar a tăiat viţa de vie, dar mai ales pentru că iar, a nu ştiu câta oară, ca-n fiecare primăvară, a toaletat toţi pomii fructiferi, dar şi arborii din curte.

Pe drum, însă, văzui MINUNEA: toţi arborii „ucişi” anul trecut de peisagiştii aceleiaşi firme- care a făcut şi anu’ ăsta „crima ecologică” din Policlinică- AU ÎNFRUNZIT! Şi arată chiar bine!20160409_183521

Evident că aşa se va întâmpla şi cu arborii din Policlinică, foarte curând!

Aş zice, aşadar, că natura şi peisagiştii ţin cu Barbu şi cu soacră-mea… Serios, ca să nu spuneţi că m-am luat după o singură sursă, deşi ‘a mai credibilă- din stradă, am căutat pe Internet informaţii despre „toaletarea arborilor”, şi, dacă veţi căuta şi dumneavoastră, veţi găsi firme care-şi fac reclamă postând fotografii ce înfăţişează arbori şi mai… „killeriţi” decât cei din Giurgiu. Precum acesta:

 

copaci 2

Deci, ziariştii lui „peşte prăjit”- cum ne-a numit doamna cu pricina, în câteva rânduri, pe mulţi dintre noi-, ajutaţi de Mama Natură, le cam bat, din nou, obrazul „formatorilor de opinie” lui peşte prăjit şi le recomandă, fierbinte, să caute alte domenii în care s-ar putea pricepe, în campania electorală. Spor nelimitat!

Coroana Arborescu

P.S.: Pentru cei care cred fără să cerceteze, titlul şi partea cu soacra reprezintă un pamflet ce trebuie tratat ca atare!

2 COMENTARII

  1. Sfetcu Catalina… da-mi voie sa iti spun ca profesionist, pentru ca eu chiar sunt arhitect peisagist comparativ cu orice angajat al firmelor ce se ocupa de toaletarea arborilor din Giurgiu, faptul ca toaletarea arborilor este o operatiune cu numeroase aspecte pe care sunt sigur si pot garanta ca nu au fost luate in considerare in situatia arborilor din Giurgiu sau Bucuresti. In capitala se agita Asociatia Nationala a Peisagistilor din Romania sa NU deci sa NU se mai taie pomii fara cunostinta in domeniul horticulturii, asa cum se intampla si in Giurgiu. Deci sa inteleg ca TU stii mai bine decat horticultorii si peisagistii care trimit adrese peste adrese pentru oprirea macelului in Bucuresti. Gluma cu soacra a fost placuta dar tonul batjocoritor si lipsa de informare m-a convins inca o data de calitatea joasa a acestei publicatii. Ca e Barbu, ca e Ion sau Gheorghe, natura nu trebuie calcata in picioare pentru castiguri imediate pentru TOTI pierdem in final. Presa in Romania lupta pentru salvarea arborilor si naturii, iar TU Catalina Sfetcu esti singura persoana care a reusit sa ma faca sa fiu inca o data surprins de lipsa de respect fata de natura si lipsa de civism a romanilor nu mai spun de lipsa de informare in era informatiei. Ma intreb daca gluma asta cu soacra va mai fi asa buna dupa ce arborii se vor imbolnavi datorita ranilor imense provocate, si dupa ce vor cadea pe masini datorita taierii inegale a coronamentului, sau cand nu va mai fi umbra aia placuta pe care o cautam vara. Trist…chiar daca este in „satul” Giurgiu, trist ca ne lasam atat de usor manipulati pentru un castig minor .

  2. Alex, te ştiu un tip deloc superficial, acesta fiind şi singurul motiv pentru care îţi răspund. Că n-am ştiut de agitaţia ANPR, mea culpa, învăţ în fiecare zi! Şi dacă aş fi ştiut, cu menţiunea de rigoare- articolul tot l-aş fi scris, pentru că arborii, ca şi viţa soacră-mii, înfrunzesc şi sunt sănătoşi! Să spunem că ai avea dreptate întru totul, totuşi, de la asta şi până la a spune că eu sunt SINGURA PERSOANĂ care te-a surprins de lipsa de respect faţă de natură… Serios, Alex, e ditamai calea. Una complet nepotrivită şi exagerată. Te asigur de respectul meu dovedit necondiţionat faţă de natură, inclusiv faţă de faună, ceea ce aştept pe bune de la toţi! Adică să şi facă ceva pentru fiinţe şi plante, nu doar să stea pe FB şi să se plângă! Asta e atitudinea pe care sper că o aştepţi de fapt şi tu de la noi toţi şi pe care o şi adopţi! Numai bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.