Partida Romilor „Pro Europa”, condusă la Giurgiu de Mihăiţă Grigore, organizează şi anul acesta mai multe manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Romilor celebrată pe 8 aprilie. Într-o conferinţă de presă, Mihăiţă Grigore a vorbit despre activităţile ce au debutat joi, 7 aprilie.

„Ieri, a avut loc lansarea oficială a campaniei Noi îţi dăm recomandarea!. Este vorba despre o campanie în care oferim recomandări elevilor care termină clasa a VIII-a pentru a merge la licee. De asemenea, a fost pus la punct şi programul Romani Found Education, unde, zeci de tineri primesc o bursă de 800 de euro la facultate, dar şi taxele le vor fi achitate pe durata unui an”, a spus Grigore.

Apoi, vineri, 8 aprilie, are loc o „masă tradiţională”, un festival al tradiţiilor romilor, cu un seminar la care sunt discutate cele mai importante probleme ale celor din etnia menţionată.

„Am invitat reprezentanţii tuturor partidelor politice. Este ştiut că, în anii electorali, romii devin o masă de manevră pentru acestea şi vrem să oprim acest lucru, să intrăm într-o normalitate, romii trebuie să-şi recâştige demnitatea”, a zis Grigore. Tocmai de aceea, a specificat liderul Partidei Romilor „Pro Europa”, formaţiunea pe care o reprezintă are, pentru alegerile din iunie, liste complete pentru Consiliul Judeţean, Municipal, dar şi candidaţi de primari pentru 10 comune. De asemenea, pentru Primăria Giurgiu, candidatul este chiar Grigore. El speră ca, în urma scrutinului din 5 iunie, Partida Romilor „Pro Europa” să obţină 2 consilieri locali şi unul judeţean.

Revenind la Ziua Internaţională a Romilor, Mihăiţă Grigore a anunţat şi că mâine, 9 aprilie, de la ora 16.00, pe terenul din faţa Spitalului Judeţean, va avea loc un spectacol la care sunt invitaţi toţi giurgiuvenii iubitori de muzică ţigănească şi nu numai. Invitatul serii este Dani, prinţul Banatului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.