Consilierii judeţeni ai PSD alături de alţi colegi de-ai lor de la alte formaţiuni politice au votat împotriva unui proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului judeţului, la cea mai recentă şedinţă extraordinară a CJ.

Motivaţia social-democraţilor a fost oferită joi, 7 aprilie, în conferinţă de presă. Vicepreşedinte al PSD, dar şi al CJ Giurgiu, Cristian Marciu a explicat că totul a plecat de la expunerea de motive ataşată proiectului de hotărâre pentru Drumul Judeţean 404.

„Se pleca acolo de la faptul că un organ de control a găsit că documentul executantului privind garanţia nu era valabil. Fondurile care au venit de la Ministerul Dezvoltării pentru plata unei tranşe privind investiţiile au fost blocate. Astfel, plăţile nu s-au putut efectua în 2015 şi banii au fost renturnaţi. În 2016, probabil că firma constructoare şi-a completat documentele din dosar cu altă garnaţie şi a solicitat fondurile”, a spus Marciu.

El a precizat că în 2014, Drumul Judeţean 404 n-a avut contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării, ci doar în 2015.

„Printr-un Ordin al ministrului Dezvoltării, din 28.03.2016, la punctul 65, pentru Giurgiu, special pentru DJ 404 sunt alocate 5,6 milioane de lei, pentru perioada 2015-2018. Banii pot fi viraţi în conturile Consiliului Judeţean în orice moment al desfăşurării activităţii, pe baza documentelor aferente. Întrebarea noastră este de ce trebuie să rectificăm bugetul cu 8 miliarde de lei vechi, să modificăm lista de investiţii şi să plătim din bugetul judeţului, când DJ 404 este sub contract cu Ministerul Dezvoltării?”, a specificat Cristian Marciu, menţionând, totodată, că, în 2015, de la Minister au venit circa 6 miliarde lei vechi, dar care s-au întors la Guvern pentru că nu au fost cheltuite.

La rândul său, preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a declarat, în acest context, că interesul judeţului trebuie să fie acela de a atrage cât mai multe fonduri- europene şi naţionale- şi nu de a aloca bani din bugetul propriu pentru lucrări care se află deja sub contract cu o autoritate centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.