Cu siguranţă, cei mai mulţi dintre jurnaliştii giurgiuveni, dar şi invitaţii permanenţi ai unor asemenea întruniri, sunt de acord că miercuri, 6 aprilie, s-a desfăşurat poate cea mai de…, cum să spun?, tensionată şedinţă ordinară din acest mandat.

„Tensionată” este, totuşi, un adjectiv prea cuminte, întrucât, în multe momente, s-a întrecut orice limită a bunului simţ, s-a făcut praf ceea ce înseamnă respectul reciproc, dar şi ceea ce ar trebui să fie imaginea unui consilier local. Cei care n-au participat la circ, şi au fost destui, sunt, însă, la fel de responsabili pentru că permit ca asta să ajungă să fie reprezentativ pentru un oraş pe care, pe Facebook mai ales, nu mai ştiu cum să-l deplângă toţi!

Cel mai probabil, până la finele acestui mandat, va mai fi o singură şedinţă de Consiliu Municipal. Aşadar, şi-or fi spus unii, de ce să nu rămână cumva, cu orice preţ, în memoria cetăţenilor? Şi, dacă n-au avut proiecte iniţiate, idei bune, să aibă măcar gura mare şi pumnul ridicat, nu? Talentaţilor!

Am asistat, astăzi, la câteva schimburi de replici pe care, pe cuvânt de onoare, mi-a fost jenă să le notez. N-am fost singura! Însă, le-am reţinut întocmai. Au fost momente în care, în alte condiţii şi în alte vremuri, ori, de fapt, în altă viaţă, da, presa ar fi trebuit să se ridice şi să plece. Au fost momente ce ar trebui să-i determine pe cetăţeni să-i scuture bine, la figurat vorbind, pe cei care îşi bat joc de ei prin atitudine şi exprimare, ambele de toată ruşinea! Fără vreo exagerare!

Dintre toţi, doi s-au autodepăşit azi: Florian Velicu(PPDD pro PNL) şi Ionel Dinu(Mişcarea Populară).

Ca un fel de judecător, aşa, decis să „conducă” mai ceva decât Lucian Iliescu(să mă ierte Lucian Iliescu pentru comparaţie!), preşedintele de şedinţă, Florian Velicu, a stârnit, totuşi, hohote de râs la fiecare ordin dat colegilor. Să vedeţi ce „i-a făcut” primarului căruia i-a spus în mod repetat că este doar un invitat şi că vorbeşte când îi dă el, Velicu, voie… Buei, ori suntem tari ori nu mai suntem!

Florian Velicu a ţipat nu doar la Barbu şi Dinu(cu acesta din urmă câteodată a avut dreptate, nu neg), ci şi, fără vreun motiv serios, la social-democratul Ilie Klement(care i-a atras anterior atenţia că este, totuşi, cu vreo 15 ani mai mare). La un moment dat, sătul de apostrofările lui Velicu, Klement s-a ridicat şi a părăsit sala(a revenit, însă, după un timp).

Evident că Florian Velicu a ţipat şi la Gigi Oprişan(PSD) care, la rândul său, i-a reamintit că exagerează cu atitudinea din CL! Să menţionez că doar la colegii de la PNL Velicu nu a strigat? Nu e nevoie.

Nici Nicolae Barbu, cum spuneam, n-a fost norocos. Velicu abia dacă l-a lăsat să răspundă întrebărilor adresate edilului de către Gheorghe Spoială sau alţii. „Nu e nimeni din Executivul Primăriei care să răspundă, doar dumneavoastră? Bine, gata, am înţeles, subiectul e închis”, punea stop Velicu răspunsului lui Barbu. (Bilă albă pentru primar pentru că a reuşit să rămână calm!). Şi, din când în când, râdeau aproape toţi de propriile lor strigături, ameninţări, făcând cu ochiul la camerele video aţintite, dar- paradoxal- fără precizie, asupra lor.

Asta e alternativa oferită de dumneavoastră? Pe bune? Eu când v-am zis că e demonstrat: fiecare pasăre pe(de prea multă) limba (a) susţinătorilor piere!

Cătălina Sfetcu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.