Politico-strategic vorbind, şi ei o ştiu- sunt convinsă, au greşit straşnic prin votul negativ dat mai multor proiecte de hotărâre, la şedinţa anterioară a Consiliului Municipal Giurgiu.

Consilierii liberali, cei ai ALDE şi UNPR s-au abţinut, aşa cum cunoaşteţi, la vot în cazul unor proiecte privind realizarea mai multor parcări, locuri de joacă, dar şi cu privire la aprobarea regulamentului de funcţionare a zonei de agrement Cama.

Cel mai rău (şi-)au făcut, însă, liberalii, cu justificările alese: variabile, incomplete, dar insistente.

Aşadar, la momentul respectiv, principala lor justificare a fost că, la şedinţă(10 martie), nu le-ar fi mers tabletele şi că, astfel, n-ar fi apucat să studieze documentaţia fiecărui proiect. În plen, un specialist IT al Primăriei le-a spus că proiectele respective fuseseră deja încărcate în sistem încă de la începutul lunii februarie- unele, altele de la jumătatea lunii. Aşa că, au avut suficient timp să le studieze, doar să fi vrut.

Ca şi consilier municipal, în care atâţi giurgiuveni şi-au pus speranţele, nu te duci la o şedinţă ordinară, sperând să citeşti documentaţii în timp ce se desfăşoară evenimentul, nu? Nu.

Apoi, primarul Nicolae Barbu a adus dovezi, în conferinţe de presă, potrivit cărora documentaţia proiectelor respective fusese(sau ar fi trebuit), de fapt, studiată în cadrul şedinţelor comisiilor de specialitate. Din acestea fac parte reprezentanţii tuturor formaţiunilor politice din CL. Dovezile: procesele verbale aferente semnate de… toată lumea.

În loc să încheie subiectul, liberalii au continuat şi au lansat pe piaţă o altă aşa-zisă justificare: că, staţi aşa!, de fapt ar fi fost descoperite inadvertenţe în documentaţii. Bun, deci, de fapt, le studiaseră… Şi-au mai zis: şi ce dacă au dat aviz favorabil în comisiile de specialitate, că oricum avizul e unul consultativ. Adicătelea, degeaba. Adicătelea, nu cumva şi dumneavoastră, membri ai comisiilor, v-aţi cam luat banii „de comisii” tot degeaba? (Poate vă gândiţi să-i donaţi. Dar fără televiziuni după dumneavoastră, ca să fie pe bune, în acelaşi spirit în care aţi votat şi alocarea a sute de milioane pentru diverse biserici…, fără să puneţi la îndoială vreo documentaţie).

Toate proiectele ce nu au trecut data trecută au fost repuse pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de miercuri, 6 aprilie. Azi, adică.

Proiectele referitor la locurile de joacă, inclusiv regulamentul pentru funcţionarea Canalului Cama au fost aprobate, fără discuţii, în unanimitate. Da. Aceleaşi proiecte pe care, anterior, le-au contestat consilierii PNL, ALDE şi UNPR, din toate justificările(pe rând) expuse mai sus.

Ce-i drept, consilierii PNL, ALDE şi UNPR au rămas consecvenţi într-o singură privinţă, aceea a parcărilor din Tineretului. Viceprimarul Liviu Popazu a atras atenţia că în documente sunt greşeli ce trebuie corectate. Una dintre acestea se referă la menţionarea a două locuri distincte pentru o singură investiţie şi urmează să fie stabilit dacă este o problemă de formă sau una de fond.

Ca atare, proiectele aferente realizării de parcări în Tineretului au fost, din nou, respinse, cu şase voturi pentru şi 11 abţineri.

Consilierii sus-menţionaţi, în loc de toate celelalte justificări variabile şi incomplete, dar insistente, n-ar fi putut ridica acest aspect încă de data trecută? Şi doar la parcări, poftim!

Ei, dar cum puteţi să vă întrebaţi… de ce n-au făcut-o?!

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.