Solicitarea privind organizarea în 2018 a unui An European al Turismului și Patrimoniului Cultural a fost transmisă, printr-o scrisoare deschisă, președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Semnatarii sunt europarlamentarul PSD Claudia Țapardel alături de europarlamentari din toate grupurile politice, de Secretarul General al Organizației Mondiale a Turismului din cadrul ONU Taleb Rifai și împreună cu peste 70 de asociații și organizații turistice din toată Europa, scrie presa centrală.

A Parliamentary Intergroup on Tourism - fostering Europe's competitiveness and growth ?
A Parliamentary Intergroup on Tourism – fostering Europe’s competitiveness and growth ?

„În calitate de copreședintă a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European și Patrimoniu Cultural am reușit să adun, în jurul unui obiectiv clar, un număr impresionant de organizații și asociații care reprezintă sectorul turistic european. Cu toții cerem Comisiei să își respecte angajamentele față de turism și să decidă ca 2018 să fie numit Anul European al Turismului și Patrimoniului Cultural”, spune Țapardel.

Eurodeputatul punctează că o decizie în acest sens va aduce multe avantaje turismului din România.

„Dacă vom reuși să convingem Comisia să demareze procedurile pentru desemnarea unui An European al Turismului și Patrimoniului Cultural în 2018, România va avea foarte mult de câștigat. Cu toții știm că potențialul nostru de dezvoltare este imens. Turismul românesc a început deja să câștige teren în UE. Să nu uităm că avem cea mai mare creștere a numărului de înnoptări din toată Uniunea în 2015. Mesajul meu este să continuăm pe același drum și să ne construim un brand inteligibil și atractiv pentru turiștii din Europa și din lume”, a explicat social-democrata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.