Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Giurgiu, în fiecare an, în săptămâna premergătoare sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române, dedică un moment special cadrelor militare în rezervă care, spun cei de la IJJ, prin profesionalism, modestie şi cumpănită exigenţă au pus o cărămidă la edificarea generaţiilor noastre.

În acest context, marţi, 29 martie a.c. începând cu ora 11.00, la sediul inspectoratului a avut loc un simpozion cu tema „Jandarmii îşi onorează camarazii de arme”, anunţă reprezentanţii IJJ Giurgiu.

Col. Demeter Tiberiu, col. Gheorghiu Mihail, col. Stan Nicolae, col. Pulpea Mircea și col. Maiorecu Ștean sunt cei cinci ofiţeri care au participat la acțiune. Ei şi-au desfăşurat activitatea în cadrul instituţiei şi au contribuit la formarea celor care poartă astăzi, cu onoare, uniforma bleu-jandarm:

Întâlnirea a fost deschisă de col. Rușanu Daniel, inspectorul şef al I.J.J. Giurgiu.

„Activitatea de astăzi este, atât pentru noi, cât şi pentru dumneavoastră un eveniment de o rară încărcătură emoţională, de trăiri nostalgice şi de omagiere a trecutului glorios şi a impresionantului prezent al Jandarmeriei Române. Gândul de respect, recunoştinţă şi preţuire al celor care poartă uniforma de jandarm se îndreaptă în aceste momente către dumneavoastră, cei care, indiferent de perioadă, v-aţi făcut datoria, aţi contribuit la formarea şi educarea actualei generaţii de militari profesionişti ai ordinii şi legii în societatea românească.

Ne mândrim cu tot ceea ce aţi înfăptuit şi ne-aţi transmis şi vă asigurăm că suntem demni de  ceea ce am moştenit din generaţie în generaţie şi, cu perseverenţă, responsabilitate şi seriozitate, vom ridica la nivelul noilor misiuni rezultatele obţinute de dumneavoastră, conform provocărilor şi exigenţelor impuse de dezvoltarea statului nostru, ca ţară membră a Uniunii Europene.

Exprimându-ne cea mai profundă bucurie că vă avem lângă noi, vă rog să primiţi onorul generaţiei de astăzi, însoţit de urarea de multă sănătate  şi fericire”, a spus Ruşanu.

La finalul activităţii, inspectorul şef a înmânat tuturor invitaţilor diplome de excelenţă pentru devotamentul şi sacrificiile de care au dat dovadă în întreaga activitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.